16 Eylül 2009 Çarşamba

KOLEKSİYON | NY Moda Haftası 5. Gün-MARC JACOBS-







Yeni evli MARC JACOBS bir moda duayenine yaraşır şekilde döktürmüş! Ben her zaman Marc Jacobs'ı LOUIS VUITTON için yaptığı tasarımlarla daha çok beğenirdim ama bu defa kendi adına hazırladığı koleksiyonda sırf "fikir"le beni mest etti!

Zımbalardan ve siyahlardan bay gelmiş bir başka tasarımcı vardı podyumda, her şey ama her şey fırfır fırfır fırfırlar boyuncaydı. Madem zamanda geriye gidiyoruz demiş kendisi neden bale, opera, tiyatro zamanlarına dönmüyoruz.

Porselen makyajlı bebeklerin sunduğu tasarımlarda fırfırın her türü, Shakespeare tiyatrosunun akerdoen boyunlukları, kralın soytarılarının giydiği tulumlar, kıyafetlerin içine değil üzerine giyilmiş saten iç çamaşırlarıyla bir tiyatro kulisinin karmaşası, transparan pantolonlar ve trapez trençkotlar vardı. Doğrusu hem fikir, hem tasarımlar, hem sunum dört dörtlüktü. Çoğunlukla birbiri içinde sunulan parçaların ve aşırı fırfırın yarattığı bir göz yorgunluğu olsa da tek tek konsantre olunduğunda inanılmaz renklere ve en önemlisi dikiş oyunlarına hayran olmamak elde değil.

0 yorum: