16 Eylül 2009 Çarşamba

KOLEKSİYON | NY Moda Haftası 7. Gün

MARCHESA:


Nakış, dantel, tül, sırma demek MARCHESA demek. Yine saraylı görkeminde bir koleksiyonla ama bu defa siyah ve beyazın çok çok ağırlıkta olduğu araya bir iki fuşya ve lila parçanın sepiştirildiği, yine gözleri kör edecek el işçiliği ve emek dolu tasarımlar sundu MARCHESA. Özellikle göğüs kısmında drapeler ya da kat oyunlarıyla hacim verilmiş, kumaşlar çift yönde çift renkle kullanılarak bu katlardaderinlik yaratılmış. MARCHESA tutkunlarının aradığı her şey bu koleksiyonda da var; yenilik? Modellerin elindeki portföyler de artık MARCHESA. Bakalım yaklaşmakta olan EMMY ÖDÜLLERİ'nde kırmızı halıda kimlerde hangilerini göreceğiz?
OSCAR DE LA RENTA:


Ultra kadınsı ve ultra şık bir koleksiyon daha, dişinin tüm figüratifliğini sunmaya adanmış bu koleksiyonda zaten kendisine laf ettirmeyeceğim Oscar Amca bana eski zamanların İspanyol ya da Meksika topraklarının konteslerini anımsattı. Hani pembe dizilerde izlediğimiz toprak kontlarının kadınlarını...Siyah kabarık elbiseleri ve siyah dantel duvaklarıyla yas tutan, midi kalem elbiselerle şehire giden, safari ceketleriyle ya da en etnik desenlerdeki elbiseleri ve saç örgüleriyle çiftliği gezen , görkemli tuvaletlerle balolar düzenleyen Mariannalar, Veronicalar, Alejandralar:) Bunların hepsi de bu koleksiyonda Latin Amerikanın turuncu güneşi, mora çalan çiçek tarlaları, zeytinlerinin yeşili ve iç savaşlarının siyahında sunulmuştu...

PROENZA SCHOULER:


PROENZA SCHOULER'in iki tasarımcısı bu defa yine markanın tarzına sadık kalarak  kısa gömlek elbiseler, minik baskılı kumaşlardan mini fırfırlı kabarık etekler, etekuçları kuştüyü/peluş detaylarla hareketlendirilmiş mikro miniler tasarlamışlar. Scuba dalgıçlarını anımsatan bisiklet yaka daracık likralı üstlerle tamamladıkları bu parçalarda yanar-döner orman böceklerini anımsatan pırıltılı desenler vardı.

1 yorum:

Ozan Alçın dedi ki...

işte budur ya budur! tasarım budur, marka budur!(:
MARCHESA! favorim