22 Eylül 2009 Salı

LONDRA MODA HAFTASI İLKBAHAR/YAZ 2010 -2-

LUELLA:


 
 

LUELLA öyle romantik ve şirin bir koleksiyon hazırlamışki, eski Fransız filmlerindeki gibi küçük çantanızı kolunuza takıp bisikletinize binesiniz gelebilir. Moda haftaları boyunca belki de ilk defa transparan hiç görmedik. Özellikle kalçaların belirginleştiği etekler, bele oturan volanlı etek uçlrıyla ceketler ve bebe yaka-kare yaka gibi nostaljik detaylarla romantizm gerçekten en süt noktadaydı. Minik fiyonklar ve puantiye de cabası! Pastel renklerin hakimiyetindeki koleksiyonda kırmızı en parlak tonuyla, siyah da klasik çizgilerdeki parçalarla yer almıştı.



 
 
 

ANTONIO BERARDI:


 

ANTONIO BERARDI benim en beğendiğim tasarımcılardandır, bu koleksiyon eski zamanlara gönderme yapan modern şık bir koleksiyon, ama daha yeni izlediğimiz DIOR COUTURE koleksiyonuyla bu kadar mı benzeşilir? Bu anlamda epey eleştiri alacağına inanıyorum, Galliano'nun podyum kulislerinden esinlenen  yarı giyinik yarı iç çamaşırlı koleksiyonu gibi bu koleksiyonda da hem de nude ya da siyah tonlarda korseler ve sutyenler giysi olarak sunulmuş.  Korset şekilde vücuda oturmuş, kalçada oldukça edgy kalıplı mikro mini elbiseler inanılmaz şık.

 
 
 

 Renklerde ağırlıklı olarak siyah kullanılmış, koleksiyonu ise nar çiçeği ve kobalt mavi gibi parlak renklerle ve beyazla canlandırmış. İlkbahar/Yaz sezonunun en hit trendi olacağı kesinleşen transparan tabii ki BERARDI'de de var.



 


Grafik efektiyle kum saatini andırır bir figür yarattığı elbiseler de favorilerimden. Elbise, etek ve pantolonların üzerine truvakar kol, ipek ve dökümlü uzun ve hafif ceketler de şehir şıklığına şıklık katacak şekilde.

[Görseller:elle uk]

1 yorum:

Ozan Alçın dedi ki...

Zaten hep öyle değil midir?
Siyah sezona mavi eklersen mahvolursun felsefesini abartmışlar!