29 Haziran 2011 Çarşamba

FLASHION' NEWS | Kısa Kısa...


  • Miucca Prada markaya genç hatta fazla genç yeni bir yüz yaratmakta kararlı! Nitekim henüz 15 yaşındaki Hailee Steinfeld'in MIU MIU'nun yeni yüzü olması bunun enn büyük kanıtı. Steinfeld'li Sonbahar reklam kampanyasından ilk görüntü. Bruce Weber'in objektifinden.
  • Emmanuelle Alt, Pierre Berge, Hilary Alexander gibi birbirinden değerli 22 kişilik jüri bu yıl ANDAM ödülünü 31 yaşındaki Anthony Vaccarello'ya layık gördü. Vacharello 200bin Euroluk nakit ödülün yanında, 10bin Euro değerinde Swarovski ve Chloe eski CEOsu Ralph Toledano'nun danışmanlığını da kazanmış oldu. . Geçen yıl bu ödül Hakan Yıldırım'ın olmuştu.
  • Dedikoduuuu! Topshop'ın patronuya yemekte görülen Gywenth Paltrow'un marka için özel bir koleksiyon hazırlayacağı konuşuluyor. Ateş olmayan yerden duman çıkmazmış:p
  • Gururumuz, bir tanemiz Ümit Benan TRUSSARDI'nin kreatif direktörlüğüne getirildi, neredeyse koca bir asırlık markanın baş tasarımcısı olmak... Demek ki neymiş yetenekli, çalışkan, azimli ve kararlıysan Türk bile olsan olabiliyormuş:)
  • H&M, Lanvin'den sonra bu defa da VERSACE dedi ve tasarımcı işbirliklerinde çıtayı git gide yükselttiğinin altını çizdi. Acaba bu iş Hermes'e kadar uzar mıı:) ?
  • Kim Kardashian'ın gelinliğini VERA WANG hazırlayacakmış. WANG persğnelinin tamamına gizlilik sözleşmeleri imzalatılmış bile!
  • THIERRY MUGLER'in ikonik parfümü Angel'ın yeni yüzü bence hiç de uygun olmayan Eva Mendes oldu. Naomi Watts bayrağı devretti.
  • Christian Dior CEO'su Sidney Toledano elcagizlariyla secmis: Bill Gaytten JOHN GALLIANO'nun yeni kreatif direktörü oldu!
[Kaynak:cut, wwd, fashionologie]

28 Haziran 2011 Salı

ÖZEL | "L" is for the way you look at me...



Bugün pek özel bir gün:)) Uzakta da olsan yakın olmakla ilgili, 1 kişiyken bile 2 düşünmekle ilgili, düşündükçe gülümsemekle ilgili :)

27 Haziran 2011 Pazartesi

Binboa İle Bir Gün Nasıl Pespembe Geçti



Ha geldi ha gelecek, ha pembeleşti ha pembeleşecek diye beklerkeeen, sonunda takvimler BINBOA PINK DAY'i gösterdi:)) Hakikaten o gün Binboa Fashionista Yarışması kazananlarıyla bu rengin hakkını verdik. Yorulduk, dinlendik, yedik, içtik, eğlendik:) Sizi de kısa bir tur attırsam güzel olmaz mııı:)?



Saatlerimiz sabah 11:00'i gösterdiğinde İstinye Park H&M'de ben, Zet ve Modenise buluştuk... Binboa ajanımız Koray Caner de bizimleydi, kızlar çok geçmeden ufukta göründüüü-Müge, Seda (Rococosh) ve Vivet! 3 fashionista 3 bloggerla eşleştirildi, naçizane 3 blogger 3 Binboa fashionistayı 1000er liralık cicilerle süslemek üzere mağazaya dağıldı!. Hurraaaaaaa:) 6 kıza kaç kabin yetişir tahmin edin hanımlar:) Pekii kaç ayakkabı, çanta, kıyafet, bikini hihihii:)



Koray Caner 6 kadınla mücadelesine güle oynaya başladı ama bizi toplaması o kadar kolay olmadı:) Gün boyu Binboa ile birlikte #pinkday #pinkday twitledi durdu, twitter başındakiler bizimle oradaymış gibi oldu:)



Eveet alışveriş şahane şey ama bir o kadar da zor, hele de ilk kez o gün tanıştığınız birisi için kısıtlı zamanda styling yapmak çok kolay değil inanın:) Şikayetim yok, akşama kadar da yapardım bıraksalardı:p Neyse ki Müge çok hoş sohbet, çok sıcakkanlıydı, bir iki turda sohbetleşerek, zevkini çözmeye çalıştım, fiziği zaten çok düzgündü, o anlamda hiiç sıkıntı yaşamadım, ten, saç ve göz rengine göre çok şukela ciciler bulduk birlikte.



Müge ile birlikte baya keyifli kombinler hazırladık, çok da eğlendik:) Somon, pembe, bej tonlar kendisine çok yakıştı, bu sebeple H&M Gold Collection bol bol kullanıldı. Proporsiyonu çok düzgün olduğu için tulum modasını cuk kullandık, hem şort tulumla pin-up etkisi hem siyah uzun tulumla urban chic havası yakaladık:) Yaz için vazgeçilmezim olan marin kombinlerden birini pek tabii ki yaptık, Mad men havasındaki etek-bluz kombinleri pek severim malumunuz, o yüzden arada 60lara da uzandık! Umarım Müge de çok sevdi:)



Alışverişimiz biterken kocamaaaan bir "mutluluk" tablosu pozu aldık, bu poşetlerden bir bu kadar daha olduğunu söylememe gerek yok sanırım:) Mutluyduk evet ama bir o kadar da yorgunduk! Dilekolay saatlerce giy çıkar, dene, olmadı baştan, bu olsun, şu olsun, çanta da gelsin derkeen pert olduk. Ama olsun zaten bizi muhteşem saatler bekliyorduuu! Hem de SANDA SPA'da!



Doğrusu Pink Day'in benim için ennnnnnnnnnnnnn pembe saatleriydi, bel felç, ayacıklar bitik, sırt sızım sızım sızlamakta:) Kendimizi hemmen SANDA SPA'nın sıcak havuzuna attık, otlu çayımız, yeşil elmamız, buzlu havlularımızla keyfimize diyecek yoktu. SANDA'nın önerisiyle Rainforest masajı yaptırdık. Ardından kıskandırmak gibi olmasın jakuziye daldık, bizi yemin ediyorum sürükleyerek çıkardılar oradan. Parmaklarımız buruşana hatta yüzgeçlerimz çıkana kadar kalabilirdik:) Ama bir yandan ufak bir problemimiz vardı, midemiz gümbür gümbür gurulduyordu hihi:)



Pembe günümüze yakışacak kadar renkli, doyurucu, huzurlu, bir o kadar da kafa dinleyecek bir yer gerekiyordu mideciklerimize, o yüzden BIG PLATE'i seçtik:) Binboa bize leziz mi leziz bir masa donattı:) "Garsoon menüyü getir"-Şahika Styla:)



Yemekleri de yiyince iyice hamura dönüştük, bir ağırlık çöktü, bir ağırlık çöktü, baktık bizim pembe gitgide soluyor hoop bir silkelendik dooğru Cihangir ZENKA Bar'daki Binboa Mix-Mondial Parti'ye ışınlandık(ışınlanamadık tabii çünkü trafik vardı:p). BINBOA binbir çeşit kokteyli hazırlamış, huzura çıkarmıştı, benim seçimim pek tabii günün anlam ve önemine yakışacak şekilde Binboa Strawberry Kiss'di:)



Adı her ne kadar "pembe" olsa da biz 6 kız, başka başka renklerimiz, enerjimiz, coşkumuzla rengarengarenktik:) Keşke böyle bir gün daha olsaaa ♥

Fotoğraflar: Zet Fashion, Rococosh, Binboa, Koray Caner

RED CARPET | Transformers Boyunca Boy Boy Rosie

Daha dünkü melek Rosie Huntington-Whiteley haliyle çook güzel kadın! Son TRANSFORMERS filminde bir başka güzelin Megan Fox'un yerini alan Whiteley, son zamanlarda adından çokça söz ettiriyor, çok konuşuluyor, basamakları hızla çıkıyor. Victoria's Secret melek adayıyken oyumu aldığından bu başarıda benim de katkım var hanımlar:p hatta kendisini ilk defa burada tanıtmıştım. Gelelim buraya neden konuk olduğuna... Transformers filmi tanıtım ve galaları boyunca kıyafet seçimleriyle bizi zevkten dört köşe yaptı da ondan:) Ha bir de MODAFOBİK'in sürpriz yarışmasının bir şifresi bu postta ondan:)



Bir numaramla başlayalımmm! Moskova galasında giydiği bu enfes GUCCI bile şu post için yeter! Renk seçimi, transparan etek, makyaj, küpeler muhteşem!



Berlin'de ise ışıl ışıl NAEM KHAN seçimiyle kalbimi kazanıyor. Saçlar yine çok başarılı.



New York galasında ise ANTONIO BERARDI'si ile öyle olağanüstü ki önünde saygıyla eğiliyorum. Ama elbiseyi filan geçtim o kolyenin şekerpareliği nedir öyle, bayıldım bayıldım bayıldım!



Londra galasından sonra after-party için seçtiği BURBERRY PRORSUM elbisenin omuz detaylarını çok beğendim!



Satenle çok aram yok ama tabii bu kadar incecik, bu kadar kusursuz ve potsuz olunca bi başka:) Londra'daki galada özel yapım bir BURBERRY içinde, sırt detayını pek beğendim.



Rio'da film ekibiyle fotoğraf çekiminde derin yırtmaçlı, pessspembe MICHEAL KORS elbisenin dökümlü, drapeli üstü, asimetrik kolları çok güzel. Bu sezon maksi etekler kadar derin yırtmaçlar da moda, hatta trend raporu pek yakındaaa:)



Olay renkte ve aksesuarda ve o hafif makyajda bitmiş! Berlin'deki basın toplantısında STELLA McCARTNEY içinde çok zarif.

Daha galalar bitmedi, bakalım daha ne ciciler göreceğiz, bir GIVENCHY bekliyorum Rosie'cigim duyuruluur:)

[Görseller:justjared]

BOOM'STYLE | Outletim.Com Cicilere Styleboom Eli Değdi:)



Herkese günaydıın! Bu hafta benim için inanılmaz yoğun bir hafta hanımlar, şimdiden affınıza sığınıyorum:) Hemmen kısa bir haber verip kaçıyoruum! Eminim pek çoğunuzun bildiği/alışveriş ettiği OUTLETIM.COM geçen hafta beni konuk etti, devasaaaa depolarına girdim ve Outletim cicilerle bir dolu kombin hazırladım:) Bu kombinler 16 Haziran'dan bu yana 2 günde 1 OUTLETIM BLOG'da ve OUTLETIM FACEBOOK sayfalarında. Acaba beğenecek misiniiz? Haydi tık tık:)

23 Haziran 2011 Perşembe

TREND RAPORU | Örme ve Makrome Elbiseler



Bu yaz örme ve makrome elbiseler inanılmaz moda! Neden? Çünkü 70'lerin hippieleri bu sene çok moda:)


Jane Birkin&Serge Gainsborough-Paris,1969

Bu örme elbiselerden ennnnn dehşet, en şahane, en her dergide çıkmalara doyamadım olansa pek tabii PUCCI'nin beyaz uzun, derin göğüs dekolteli, esasen bir zamanlar Jane Birkin'in giydiğinin tıpatıp aynısı olan elbise, hemen aşağıdaki ilk karede!


Pucci-Ferragamo-Rachel Roy-Gucci
Ferragamo-Cavalli-Dior

Peki ya bu örgü elbiseleri ya da özel bir düğümleme tekniği olan makrome tekniğiyle yapılan elbiseleri nasıl giymeli?

Boho:
yani bol bol püskül, elbisenin üzerine düşürülmüş deri, iri tokalı kemerler, bol incik boncuk, enfes bir sandalet, ah bir de floppy şapka ile tamamdır! Üstelik yaklaşan festivallerde şıklık garantilidir

Elegan:
uzun, beyaz, zarif, neredeyse dantelden farksız bir örme elbise, belki uzun altın küpeler, daha fazlası gereksiz, işte yaz gecelerinde zarif bir şıklık

Plaj:
Bikini ya da mayo üzerine krem, beyaz ya da taş rengi hatta belki hafif ışıltılı bir örgü ya da makrome elbiseyle klasik pareolarla gelmeyin bana ben Styleboomerım der enn trendy olabiliriz:))



Örgü elbiseler pek tabii biraz da riskli, özellikle dolgun hatlara yapışıp daha da ortaya çıkarma, motifler arasında biraz toplaşma gibi dertleri var. Ama olsun elbise diye zorlamak durumunda değiliz, uzun hırkalar, bluzlar, tunikler de var:)

[Görseller:style,fashiongonerogue,portraitsofelegance]

22 Haziran 2011 Çarşamba

KOLEKSIYON | Kadir Kılıç "Eşaşk"



Uzun süredir yeni bir tasarımcıyı konuk edememiştim burada. Bu arayı da farklı çizgisi ve ilginç algısıyla yepyeni bir isimle KADİR KILIÇ'la kapatalım dedim...



KADİR KILIÇ henüz çok genç ama oldukça başarılı. Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü mezunu. Okulu tam burslu okuyup ereceyle bitirmesinin yan ında 2009 ve 2010'da yani ardarda iki sene Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması final defilesinde koleksiyonlarını sunmuş, bir çok karma sergi ve fuarlara katılmış.



KADİR KILIÇ'ın "Eşaşk" ismini verdiği koleksiyonu cinsiyeti arka plana atıp cinssizliği öne çıkarıyor. Alternatif avangard bir erkek hazır giyim koleksiyonu olan eşaşk "giyilebilirlik" sorusunu da bir kez daha sorduruyor. Formlar, özellikle kollarda yaratılan kesik ve pencereler, sürekliliğin anlık bitişleri ve bambaşka bir renge geçişi en çok hoşuma giden detaylar. Koleksiyon kesinlikle androjen. Minimali futurustikle harmanlamış, parlak renklerle gülen bir yüzün yanında alternatif izler de cabası. Çizgisini oldukça farklı, materyalleri ve renkleri harmanlamasını da oldukça cesur bulduğum KADİR KILIÇ'ın ismini ilerleyen yıllarda eminim daha sık duyacağız.

20 Haziran 2011 Pazartesi

BOYNER'de Sıcak Yaz



Geçen Pazartesi deniz tatiline çıkma hayalimi de yanıma alıp İstinye Park Boyner'e bavulumu hazırlamaya gittim, bana yardıma gelen Styleboomerlarla hem tanışmış olduk, hem çok eğlendik, hem de bir güzel hediyelendik:)



Havaya girmek için işe önce bikini seçmekle başladım:) Bu kırmızı-beyaz bikini beni dümeniyle vurdu! Pareo niyetine uzun şifon pantolonları seviyorum.





Yukarıdaki ikisi de diğer favorilerim!






Yukarıdaki sandaletin altın kelebek detayını pek sevdim...



Yaz makyajımda eyeliner, rimel, ışıltı veren bir pudra ve parlak, canlı renkli allık-parlatıcı ruj benim için yeterli! Güzel kokulu bir duş jeli vee en önemlisi saçlar için ekstra nem ve bakım sağlayan bir yardımcı ürün omazsa olmazım.



Yukarıda hazırladığım kombini kendi kendime çoook sevdim. Akşam yemeğinden havanın biraz serinleyeceği yaz gecesine uzanacak ve bronz tende harika duracak.





Jean şort ve cici beyaz bluzlar yaz bavulumun olmazsa olmazı, bol takı ve şapkayla hem rahat, hem fresh, hem şık! Yukarıdaki sandalet tam Truvalı Helen, bayıldım ♥





Şöyle üstüne hop diye çekebileceğin, ıslandı mı hemen kuruyacak keyifli bir şort, hasır şapka ve tabii plaj çantası "olmazsa olmaz"lardan





Bavul dolsu taştı, daha pek çok eksiğim var,bakalım nasıl kapanacaak:)


Veee sonunda hazırız! Yardıma gelen herkese çook teşekkür ederiiim! Keşke bavulu yaptığım gibi koşa koşa tatile de gidebilseydim:)

Fotoğraflar: Zeynep Güçlüten

17 Haziran 2011 Cuma

United Colors Of SokaktaNeModa !

Herhalde artık SokaktaNeModa'yı duymayanınız kalmamıştır, üye olmayanınız kaldıysa şimdi hemen şuradan tık tık, zira biz hepimiz oradayız, daha da çoook yer var bekleriz:) Üstelik stil deyince Styleboomer biraz örnek olmalı değil mi:)?



Gelelim yeni ne var kısmına ? Öncelikleee SokaktaNeModa'nın yüzü tamamen değişti, çok daha şık, renkli, işlevsel ve interaktif oldu:) Yabancı muadilleri gibi SokaktaNeModa'yı da en çok keşfetmeyi sevdiğim için seviyorum. Mesela içimden sarı geçiyor, tıklıyorum sarıya, sarılı kombinlerden ilham alıyor, olmuş olmamış diyor, yorumluyorum; ya da bir marka seçiyor, böylece belki de benim gözümden kaçmış olan ürünlerini görebiliyorum:) Fotoğraflara kalpcikler kondurmayı daa, kalpcikler almayı da çok seviyorum, bakın şu şekilde ♥ A bir de unutmadan "çılgın manşetiyle" bir de Styleboom röpörtajı var orada, tam da şurada :p

SokaktaNeModa yenilenen yüzüyle şimdi artık daha da interaktif ve keyifli çünküü hediyeli oyunlar da başladı. Örneğin önümüzdeki 2 hafta boyunca içinde en az 1 adet BENETTON ürünü olan bir kombininizi fotoğraflayıp, SokaktaNeModa'ya yükleyip, eşe dosta da haber verdiniz miii, gelsin "Beğen"ler.:) En çok beğenilen kombin öyle seçici kurul, uçucu jüri üyesi ile de değil insanların "beğen"isiyle belirlenecekmiş ve 1. olan kombinin sahibi 500 TL-ay evet yazıyla beşyüzzz- hediye çeki kazanacakmış, hatta 2. ve 3.ler bile yaşamış:) Uzattım biliyorum, kısa keserken hep birlikte buraya tıklıyoruz :)


16 Haziran 2011 Perşembe

DAMAT Babaları Belli Olduu!

DAMAT'dan 150şer liralık hediye çeki hediyesi için bırakılan yorumlardan gördük kii siz kızlar da az değilsiniz, babacıklar epey çekmiş:) Türk babası "eyvah babam"a daha sık uzansa da onların yeri hep ayrı. Güzel yorumlar için çook teşekkür ediyorum, güle hüzünlene okudum...
Çeklerimiz de sahiplerini bulduu:) Çift yorumlar ve adsızlar çıktığında kalan yorumlar içinden Random.org tarafından
25 Canan ve 39 Mrs Baros
şanslı Styleboomerlar oldu:) Tebrikleeer! Kendilerine mail attım ve hemen bugün dönmeleri gerekmekte. Yedek talihlimiz ise 16 Casey. Herkese katılımı için teşekkürler:)

AKSESUAR | Styleboom'dan İncik Boncuk



Uyduruk makinemle de olsa epeydir aklımda olan bir çekimi sonunda gerçekleştirdim hanımlar, fotoğraflarda bir Tolga Günay ışığı, bir Zeynep Güçlüten neşesi ya da Emircan Soksan rengi beklemeden Boom'un incik boncuğuna buyrunuz:)



Bilezik hele de üst üste, renk renkya da inciyse benliktir. O sebeple bol boncuklu bileziklere zaafım var! Bu konuda Biu Factory'nin cam bonibonları, Yael Morel'in Life in Mono'su ve pek tabii Bozcaada pazarı imdadıma yetişir:)



Pırlantayı başımın tacı olarak bir köşeye koyarsam(malum diamonds are a girls best friend:)) , takı tuku denince altın rengine zaafım var. Yani beyaz altın olacaksa pırlantalısı olsun, olamayacaksa altın rengi pembesinden, yeşiline gelsin:)



Aksesuarda otantizmi seviyoruum. Çok az ama çok orijinal parçalar tercih ediyorum bu kategoride:) Yukarıda



İnci çok ama çook severimm! Aslında en çok pembe inci severim henüz kısmet olmadı, buradan "ilgili kişiye" duyurulur. Siz söyleyin hanımlar şu yukarıdaki fotoda bir pembelik eksik değil mi:) Değilse değil diyin yani:p



Eskiden her gün değişik değişik takmaya bayıldığım ama evlenince alyansa sadık kalıp bir de Milka'nın Kısmetlerinin uğuruna inandığım için çok sık kullanamasam da yine de bazı yüzüklerim benim için çok özel:) Burada babamın ve annemim bana ilk aldığı yüzükler bile var:)



Kolyeleeeer:) Son 2 yıldır iyice çıldırıyorum kendileri için, özellikle uzuun ve sıra sıra ise. Yine altın rengi ağırlıklı:) Bu sene madalyonlara takılıyorum biraz.



Gümüş renkli bileziklerde iyice kalın olanları daha çok seviyorum. Yine de bu aralar en sevdiğim şey gümüş-altın rengi karışımı olan aksesaurlar.



Gerçek gümüşe çok düşkün değilim, oldukları yerde kararıp duruyorlar ama bazen şöyle bohem kombinlerde de illaki gümüş gerekiyor, fena hava katyor bence. O yüzden stokta gümüşlerim var. Enn güzelleri kayınvalidemdem hediye:)



Broş! Olmazsa olmazlarımdandır. Özellikle ilkbahar, sonbahar, kış yani mont, ceket, kaban çok giydiğimiz zamanlar biir dolusunu bir yakaya takıştırmaya bayılırım:) Broş konusunda cennetim Bilun Şen:)



Bir de arma, madalya tarzı broşları çok severim. Antin kuntin, olan olmayan hemen her ordunun ya da kraliyetin vintage olanından imitasyonuna itinayla bulunur:)



Herkes çok sevmez ama ben bronz aksesuarları da pek severim. Özellikle fildişi rengi bir şeyler giydiysem, e ben de solgunum, fildişi de solgun, o zaman bronz aksesuarlarla biraz sertlik katmayı severim.



Bu ikisi benim için çok özel:) Köstekli saat babama hediye olarak gelmiş özel yapım, kendisi yelekli kombinlerimin baş tacı, beni yelekle görürseniz saati sorun, kösteğimi çıkarıp söyleyeyim, bir maarif takvimi ciddiyetiyle hem de:p Diğeri mini tacım, o da doğumgünlerimin vazgeçilmezi. Her doğumgünümde kendii taçlandırıryorum:))



Ennnn vazgeçilmezim en sona: küpeler! Sokağa nüfüs cüzdansız dahi çıkabilirim ama küpesiz asla! Küpe yoksa bütün günü ben evde kesin bişi unuttum ya da bişey eksiik bişey eksik diye kafa dumanlı ve dalgın geçiririm. Küpem olmadığını farketmişsem derhal bir yerde durup küpe alırım yani o derece:) Buradan psikolojik çözümlemelere girseniz de kendinize saklayın hanımlar, zira bence de bu arıza bir durum ben zaten biliyorum:p

İşte benim incik boncuklarımdan bazıları bunlardı. Siz de hadi anlatın, meselaa uğurlu bir takınız var mı, en çok sevdiğiniz aksesuar hangisi? Benimkileri beğendiniz mii:)?