6 Şubat 2010 Cumartesi

IFW | Ikinci Karma Defilesi

Fotoğraflar ve yorumlar yakında, ilk izlenimler:

1)GÜL AĞIŞ(LUG VON SIGA-von hariç gül agış'ın tersten okunuşu:))

İnanılmaz zayıf bir koleksiyondu, sanki bir iki gunde hazırlanmış gibi, genç ve çıkış yapmakta olan bir tasarımcıdan benim beklentim "yeni bir fikir", işte o kesinlikle yoktu!

2)ÖZLEM KAYA

Şaşkınlık! Tek kelimeyle çok zayıf bir başka koleksiyondu.


3) GÜNSELİ TÜRKAY


Zırh başlıklar, spartan kasklar, couture hazırlanmış deri omuz ve kol aksesuarları, enfes ayakkabı ve botlar ve silahları taşıyacak gibi görünen askı korselerle GLADYATÖR aksesuarlar kesinlikle drapeli, dökümlü ve bu defa Bora Akıncıtürk resimlerinden oluşturulan dijital baskılı elbiselerin önüne geçti bence. Bu güzel fikir TÜRKAY'ın elinde gerçekten de başkalaşsa da bu aksesuarları gördükçe yumuşak kumaşları bırakıp daha keskin fikirlere yelken açmasını bekliyorum artık. Güçlü omuzlarla güçlü bir kadın olmakla, yumuşak drapelerle içeride hala yumuşacık kalmaya çalışan modern kadını anlatmaya çalışan tasarımcının yeni tekniğini ki bunu öğreneceğim sanki taşlama ve yıpratma tekniğiyle parlaklık verilmişti omuzlara(finesaj)- beğendim. Hele bir deri omuz aksesuarlı kırmızı elbise vardı ki o fotoğrafı paylaşmak için sabırsızlanıyorum.

4) MÜGE ERSİN
Geçen koleksiyonundaki emekli ve ilginç çalışmanın üzerine bu koleksiyon ona kıyasla "fena değildi"nin ötesine geçemedi. Parizyen stili modernize eden tasarımlarda kırışık drape tekniğinin dantelle kombinlerini, ve minik fırfırlar arasından yırtılıp gelen kontrast fırfırlar houma gitti. Dalgalı etek uçları ve omuzlar simler ve pırıltılarla bordürlenerek dalga havasını daha da güçlendirmişti. Müge Ersin'i kendi tarzının çok çok dışına çıkmaya cesaret ettiği için tebrik ediyorum.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu yorum beni gerçekten çok şaşırttı.Gül Ağış,ın Lug Von Siga markası adı altında gerçekleştirdiği defile kesinlikle çok başarılıydı.Diğer üç genç tasarımcıdan hemen ayrılıyordu çizgisi.Keşke iki günde hazırlanmış koleksiyonlar bu koleksiyon gibi durabilse.

*STYLEBOOM* dedi ki...

demekki moda gerçekten çok göreceli, ya da ben GÜL AĞIŞ'tan çok daha fazlasını umarak çok büyük beklentiyle izledim. Bence genç tasarımcılardan Zeynep Tosun ve Özgür Masur büyük fark attı, Günseli Türkay da sanki geçen yılın devamı gibi hissettiren koleksiyonunda çok güzel aksesuarlar tasarlayarak yenilik yarattı. Diğerlerinde ben beklediğim şeyi yani "yeni bir söylem"i bulamadım maalesef.