4 Şubat 2010 Perşembe

İSTANBUL FASHION WEEK | 1. Gün



IFW tabii ki sadece defilelerden oluşmuyor, fuar alanında soğuğa rağmen bir çok marka ve tasarımcının standları var, üstelik fuar alanı daha hareketli ve eğlenceliydi bence. OTTO geçen seneye göre daha kompakt bir alanda kurulmuş ve rahatlamıştı ve fakat servisi ve hızı geçen yılki o hengamede yaşanan servisi bile aratıyordu.

Fuar standlarından bazılarını çok da hoş bulmadım, tamamen yabancı, paralı ama zevksiz alıcı gruplarına hitap eden çok zevksiz parçaların olduğu standlar bir yanda, Özlem Süer gibi Hakan Yıldırım gibi enfes kumaşların ve tasarımların bulunduğu standlar bir yanda! İhracatın ve yerli tekstil, hazırgiyim markalarına ve modacılarına ait ürünlerin satışının tabiiki artmasından yanayız ama kaliteyi de tutturmak şart, bu anlamda Ağustos'taki daha şık ve selektifti! Fuarın bir koridorunda büyülenirken bir diğer koridorunda "amanin o ne!" oluverdim.

DENİZ MERCAN'ın stand dekorunu pek beğendim, beyaz ağaç dalları ve ona sarmalanmış ışıl ışıl minik pırıltılar. Bir de bir çocuk okutmak için satın alarak bağış yapabileceğiniz cici bir tshirt vardı.



GÜNSELİ TÜRKAY Cumartesi günü gerçekleşecek defilesinin hazırlıklarına ve koleksiyonunun tanıtımına devam ediyor, resimde yeni koleksiyon hakkında minik ipuçları:) Hakan Yıldırım yaz koleksiyonunu sergiliyorsu, yeni koleksiyon sürpriz. YILDIRIM haftaya Londra Moda Haftası'na da HAKAN ismiyle ilk kez katılacak!





Defile alanında da daha çok basın vs standları vardı, InStyle standının önünde HAKAN YILDIRIM'ın InStyle'ın kendi elbiselerinin giyildiği kapaklarının grafik baskısıyla tasarımcı tarafınan dergiye özel olarak hazırlanan bir elbise vardı, hoş fikir!



ARZU KAPROL'un defilesinden sonra açılış partisi enerji müzesinde oldu, çoook kalabalıktı, had safhada bayan, daha az sayıda bay vardı. Müzik ve Long Island süperdi! Enerji Müzesi de benim pek hoşuma gitti, en kısa zamanda gündüz gözüyle de gezeceğim.






5 yorum:

Kürksever dedi ki...

Çok güzel. Blog alemindeki bu yazılar, etkinliğe katılamayanlarda "tüh, nasıl da kaçırmışım" hissi yaratıyor, yaratacak. Bu şekilde dalga dalga, IFW 2011, 2010'dan daha iyi olacak. 2012, 2011'den daha iyi olacak. Güzel günler göreceğiz inşallah.

kggirl dedi ki...

fashion weeke gidenleri kıskandım gerçekten ben çalıştığım için gidemedim neyse artık sizlerden alıyoruz haberi

Adsız dedi ki...

otto zaten senelerdir santralistanbul'da ki??

Stil Direktoru dedi ki...

Defileden çok seni görmek istiyordum balım başka sefere mucx

*STYLEBOOM* dedi ki...

şekercim siu seninle konusurken yanindaydim, hani gelecektin ikinci guun??