17 Şubat 2010 Çarşamba

NY MODA HAFTASI | HALSTON: I'm An Alien/I'm a Legal Alien/I'm an Englishman in New Yooork

Geçen Mart'ta dedikodularla başlayıp, Mayıs'ta kesinleşen "Marios Schwab artık Halston'da" cümlesinden bu yana Sonbahar 2010 koleksiyonunu bekliyordum. Bir Amerikan ikonu olan HALSTON bir İngiliz'in(tamam belki orijini Greko-Avusturya ama modasal olarak İngiliz:)) ellerinde, bu sebeple Sting'den Englishman in New York şarkısı eşliğinde başlıyorum: evet evet beklediğime değdi, şu ana kadar New York Moda Haftası içindeki bence enn iyi koleksiyon bu! Ne kadar isabetli karar, ne kadar doğru seçim, ne kadar modern ama hala Halston! Eh nasılsa Heritage çizgisi için yeterince Amerikalı Sarah Jessica Parker var, bırakın biricik Marios'um gönlünce coşsuun!



1970lerin Halston'undan, arşivlerden esinlenen koleksiyon parlak renklerle göz kamaştırıcı, ben özellikle yeşil tek kollu,ütülü ve asimetrik drapeli enfes tuluma bayıldım! Arkadan kollarını uzatmış, sizi saran kuşağımsı bant detaylar drapeleri, korsajı ve pilileri tutarak sofistike görünüm sağlamış. Pencereli modeller de yine kumaş bedene sarmalanmış hissi veriyor. Kürklü gorilla kollar yalnızca paltoda değil triko bir kazak ya da tulumda da olabiliyormuş! Capevari sarı bir triko elbise de hem yün örgü hem cape trendini sıcacık bir renkle bir arada sunmuş. Formlar ve mono renkler bütünlük içinde. Bir de önü açık ankle botlar ve çizmeler çok hoş ve değişik.







[Görseller:style]

2 yorum:

Kürksever dedi ki...

Sondan ikinci karedeki elbiseler bana IFW'den bazı tasarımları fena halde çağrıştırdı. Düşünüyorum da, bu drapeler, fırfırlar, pileler, silüetle oynamalar falan acaba tasarımcıların kumaşın iki boyutluluğunu kurcalama veya bu iki boyutluluğu aşma, üçüncü boyuta ulaşma yönündeki çabaları olarak okunabilir mi?

*STYLEBOOM* dedi ki...

her zamanki gibi çok ince çok coskunhursel bir tespit:))bence de tasarimcilar 3D oynamaya basladilar, ustelik sadece kumasta da degil:))yaklasan Londra Moda Haftasi'nda ilk kez 3 boyutlu bir defile ile Burberry izlenecek!!Chris Bailey beklenen açıklamayı yaptı. Bizler de live.burberry.com adresinden 3D olmasa da görebileceğiz ama orada olmak ve nasıl olduğunu görmek isterdim doğrusu!!