24 Şubat 2010 Çarşamba

VOGUE TURKIYE KOLEKSİYONER İLK SAYISI HEDİYE!

BU ÖZEL DERGİNİN SAHİBİ ZetFASHION OLDU!! TEBRİKLER Z! VE YORUM BIRAKAN HERKESE TEŞEKKÜRLEER!



Bugün VOGUE Türkiye'nin numaralı özel 1000 sayısı sabırsız VOGUE'cularla buluştu!! Bu koleksiyonluk ilk sayının "58" numarasına şanslı bir styleboomer da sahip olacak...

Mart'ı beklemeden bu özel sayılardan 58'inciye kavuşmak için yapmanız gereken tek şey ilk VOGUE'un kapağı hakkındaki düşüncelerinizi ve bir sonraki kapakta kimi görmek istediğinizi 26 Şubat Cuma sabahına kadar buraya yazıvermek:)) Şanslı yorumcu her zaman olduğu gibi yine random.org aracılığıyla belirlenecek!

33 yorum:

Lokum Hanim dedi ki...

Ay cok istedim. Dunyanin bi kosesinden benim ol diye secret yapiyorum ona :)
Ben Kate Moss u gormek istiyorum, cok mu uctum ne :)

Bence kapak fena degil ama daha iyisi olabilirdi :)

vintage peony dedi ki...

İlk sayıya göre arka fon rengi güzel olsa da daha dinamik bir arka fon rengi ve Jessica Stam'in daha canlı yüzünü yakından görmek daha güzel olabilirdi. Ama Vogue'un Türkiye'de çıktığı heyecanından dolayı ben bu kapağı da çok sevdim, nasıl desem ağır ve klass bir hava kattığı apaçık. Çünkü ilk sayı çok çok önemli bence..
Bir sonraki Vogue kapağında ''Lara Stone'' görmek istiyorum.
sevgiler :)
gamze uçar.

aysegul in ny dedi ki...

Önce farklı tasarlanmış, farklı renk ve modeller kullanılmış birden fazla kapak bekliyordum ben ki normal de bile Vogue için alışılagelmiş bir uygulamadır bu ilk sayı için neden olmasın?
Ama bu kdr patırtının arkasından en risk alınmamış şekliyle, üzerinde fazla düşünülüp sonra korkulup hepsinden vazgeçilip en temiz ve sadesine karar verilerek piyasaya çıkarılmış bir kapakla karşılaştık.
Çok Vogue ama çok NYC Vogue olmuş ki Amerika pazarına değil bambaşka bir Avrupa pazarına hitap eden bir Vogue olmalıydı yani daha retro, daha fransız vogue ekolüne saygı duruşunda...
Bir sonraki sayıda daha riskli bir kapak umuyorum hatta en iyi türk modelleri ile toplum çekim ve hatta herbiri için de farklı kapak.... Neden olmasın?

Kürksever dedi ki...

Bir sonraki kapakta kimi görmek istiyorum? Tabii ki Caroline Trentini! Bu kapak için Jessica Stam tercihini doğru bulmakla beraber kapak fotoğrafını çok "sönük" buldum. Arka plan diye bir şey yok. İlk sayı şerefine şöyle havai fişekli, allı pullu, yaldızlı veya kırmızılar içinde ultra haute couture bir elbise olsaydı, izi kalırdı. Mesela, blogumda sözünü ettiğim Vog-Vizon-Vizyon diye giden Türkiye'nin ilk moda dergisi hikayesinde Vizon'un 1982'deki ikinci çıkışının ilk sayısının kapağı:
http://kurksever.blogspot.com/2010/02/vogue-turkiyeden-once-vog-istanbul-diye.html

reyhane dedi ki...

İyi fena değil ilk sayının kapağı..bir sonraki kapakta Lady Gaga' yı görelim en çılgın tarafından derim bennn..

Adsız dedi ki...

Hmm bence daha çarpıcı bir kapak olabilirdi sıradan geldi bana =)
Doutzen Kroes'i çok beğeniyorum o olsun bence =)=)

Bu tarafa doğru gel 58 numaralı VOGUE!

sophie dedi ki...

bu kapak güzel ama sadece "güzel." yani nasıl desem bişiler eksik gibi.biz moda severleri çok daha baştan çıkartan, göz alıcı ve yıllar sonra bile bakıldığında "inanılmaz" dedirtebilen bir kapak olmasını bekliyordm.anca bence jessica stam çok doğru bir karar olmuş.yani eksik olan model değil, modelin kullanımı olmuş.ama bu demek değildirki kapak kötü olmuş.hayır gayet güzel bir kapak fakat "iddiasız" bir kapak yapılmış.bir sonraki ay kapakta freja beha erichseni görmek isterim.onun bakışları, fotoğraflarındaki ifadesi, duruşu, herşeyiyle vogue türkiye kapağına yakışıcak türden bence.eğer freja beha erichsen olursa kapakta; bence, yukarıda bahsettiğim "eksiklikler" yerine gelicektir.

mustafa dedi ki...

kapak daha carpici olabilirdi.fakat bir yandan da klas bi havasi var.itiraf ediyim.kate moss isterim bi sonra ki kapakta:)

Adsız dedi ki...

kapak fena değil ancak çok yalın, ilk sayı görkemli olmalıydı bence. ben Kate Moss'u görmek istiyorum ikinci sayının kapağında.

Ada dedi ki...

bende 785 ile 807 numaralı dergileri aldım :D malum okuldan cıkıp anca yetisebildim.
yinede yorumlarımı belirteyim.
kapağın cok daha carpıcı olmasını isterdim.Ama kapağın sofistike olmasına bayıldım!!

canDirekli dedi ki...

kapak harika ben Jess kapakta olsun die dua etmiştim tuttu :D jessica stam e ölürüm :)

ama ben kazanmak için yazmadım ben de 3 numaralı vogue var sadece fikir belirtiyorum :)

bi soraki sayı da kapakta... hmm....
... hmmm... sanırım lady gaga olsa iyi olur :)

zui dedi ki...

Jessica Stam iyi bi seçim ona dicek bişi yok, gayet de sade bi kapak ama sanki ilk sayısı için fazla sade. Stam'den daha güzel bi poz da olabilirdi

bi dahaki sayıda constance Jablonski ya daaa Natalia Vodianova pls:]

Unknown dedi ki...

2 adım ötemde dergiler dağıtılırken ben derste olmak zorundaydım:( Beklentilerim çok farklı yöndeymiş sanırım kapağı görünce çok garipsedim; Çok klasik bi kapak olmuş... Bi sonraki sayıda Karlie Kloss olsun bence...

Aslı dedi ki...

Hiç beklediğim gibi bir kapak değl çünkü facebookta çok ışıltılı bir kapağa hazır olun gibi bir yazı görünce ne bileyim beni şaşırtacak bir kapak beklentisi oluşmuştu bende... Muzip değil de heyecanlı ve daha hareketli bir yüz ifadesi bekliyordum kapakta. Ama yine de bu sade kapağı da beğendim. Kate Moss geçiyor aklımdan ama pek ihtimal vermediğim için onu geçiyorum. Mmmm belki de ikinci kapakta Sienna Miller yer alır:) Belki de 58. sayı benim olur:)) Kim bilir??

ZET Fashion dedi ki...

Ben fazla sade buldum fakat bu sadeliğin sebebi ilk sayı olması, bundan sonrakiler bildiğimiz dergiler gibi olucaktır. Bunu düşününce bana mantıklı geldi, bir farklılığı olmalı gerçekten.
Benim tek beğenmediğim Jessica Stamin fotoğrafı.
İkinci sayısında Lara Stone olabilir :)

madammoda dedi ki...

Yalin bir kapak olmasi iyi olmus ama tabii biz daha carpici bisiyler bekliyorduk dogrusu.. Ben bir sonraki kapakta Kate MOss disinda herkesi gorebilirim, bu geyikten o kdr sikildim yani ;))

Unknown dedi ki...

ben kapağı evet belki beklentileri karşılayacak kadar şaaşalı değil ama çok klas buldum, renkleri özellikle çok beğendim, model seçimi de çok başarılı, yine de ilk kapakta karle kloss olsa dah aiyi olurdu çünkü bvu ara çok takip edilen bir model, bari ikincisinde o olsun!

Unknown dedi ki...

bence hemen herkesin "ilk" olduğu için arsivleyecegi bir derg icin sonuk bir kapak,cesur davranmamislar.ikinci kapakta degisik bir nebahat cehre olsun:)

mc dedi ki...

TÜRKİYE yazısı simli baskı olmalıydı va hemen altına numaralar yazılmalıydı ve bi türk olarak yabancı basın tarafından beğenilmiş ve konuk olmuş Ece Sükan ı görmek isterim o bizi gerçekten güsel temsil ediyor ve bunu çoktan hak etmiş bir isim

gökçe dedi ki...

daha çılgın daha manyak bi kapak olmasını bekliyodum açıçası gelecek sayıda gwen olsun istiorum =)

Koray Caner dedi ki...

Ben kapağa bayıldım!Hani her bakışımda daha çok seviyorum renklerin uyumunu ve Stam'in pozunu. Bazı yorumları anlamakta güçlük çekiyorum bu yüzden :) Bir sonraki kapakta da açıkcası bir Türk görmek isterim ama mümkün müdür bilemedim :)

Bu arada dergi için çekilişe dahil etmeyin lütfen yorumumu, sadece fikir belirtmek istedim :)

Unknown dedi ki...

Klasik bir Vogue çekimi bence ve başka bir klasik modelle beraber. Tam bir Vogue Klasiği. Güzel , Etkileyici fakat Sade. Jessica Stam'in doğal güzelliği ve tarzı Vogue dergisinin asilliği Kapağın sadeliğiyle "Türkiye yıllardır bu derginin ülkesine gelmesini bekliyor. Kapağımızı sade bıraktık içinde bir altın madeni yatıyor". Yada "Çok beklettik ama derginin 562 sayfası bu zamanın acısını çıkaracaktır." demek istemişler bence. Bir sonra ki kapakta Anja Rubik yada Kate Moss'u görmeyi çok isterim.

Ozan Alçın dedi ki...

Vogue'un kapağı bu güne kadar gördüğünüz en göz alıcı ve en ışıltılı kapak olacak dendiğinde çok ümitlenmiştim açıkçası. Ancak bahsettikleri kadar olmadığını gördüm.. İlk sayı için daha iyi bir kapak olabilirdi. Ama Jessica'nın yer almasını da çok beğendim. Bir sonrakilerde ise Lara Stone'u görmek beni benden alabilir:)

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
zep_bilgen dedi ki...

genel olarak yorumlara katılıyorum, fazla sade olmuş bence de ilk sayı için.
sadece şu konuda genele katılamayacağım,
bir sonraki sayıda başarılı bir Türk model başarılı bir çekimle gayet de hoş olabilir. hatta ilk sayı bile o şekilde olabilirdi.

derginin benim olmasını gerçekten istiorum :)

random.org'a sevgilerimle :)

Zeynep

PrinsDrift dedi ki...

Valla modadan anlayan biri değilim, zaten bir erkeğin modayı ne kadar takip edeceği tartışılır. Sırf kız arkadaşım için yorum yazmaktayım şu an. Kendisi modayı candan seven, takip eden, bu numaralı özel sayılardan birine sahip olmak için can atan, moda adına kendisinde gelecek de gördüğüm Biriciğimdir. İstanbuldaki arkadaşlara haberler saldım gidin edinin bana bir tane diye ama malesef gidemediler ve sanırım da şu saatten sonra da bulabilmek mümkün değil =( Umudumsunuz.

Kapağa gelecek olursak, daha önce de dediğim gibi modadan anlayan biri değilim, sadece birazcık sanat geçmişime dayanaraktan yorumda bulunacağım.

Öncelikle; diğer arkadaşların da dediği gibi kapak sade, yalın. Yalnız tabii ki klası olan bir yalınlık bu. Kapağa bakıldığında öncelikle bir dinginlik havası veriyor mat tonlar. Jessica Stam'ın far rengi, hatta göz renginin de fon ve far nedeniyle uyumlu görünmesi kapağın mat yalın imajını bozmamış, güzel olmuş. Fakat bu dinginlik içinde ne olduğunu çözemediğim turuncu "şey" kapağa renk ve Jessica Stam'in saç modeli ve gördüğüm kadarıyla 'puzzle'ımsı desenli' kıyafeti de poza bir nebze canlılık eklemiş, dingin havaya yoldan çıkmaya meyilli bir esinti katmış.

"Türkiye" yazısının dore olması doğru seçim bence. Madem Türkiye'ye özel, Türkiye'nin de altuni renk ile yazılması yerinde bir karar olmuş. Tabii ki dergi numarasının da dore yazılması da ince bir detay. Vogue başlığı için 'saç rengi içinde karmaşık bir hale gelmesi nedeniyle beyaz olmasaydı keşke' diyesim geliyor fakat amaç "Türkiye"'yi vurgulamak ise- ki sanırım da öyle- Vogue başlığının beyaz kullanılması da uygun olmuş.

Fotoğraftan görüp seçebildiklerim bunlar.

Gelecek sayı kapağı için ise milliyetçilik yapıp bir Türk model olsun demek istemiyorum, bu zamana kadar Türk modelsiz de takip edilen global bir derginin kapak kızının Türk olması ya da olmaması pek birşey değiştirmez. Madem moda global bir kavram- ki global olmasa en basitinden bir dolu insan bu özel sayılardan birini elde etmek için çabalamaz görüşündeyim- kapakta az zamanda çok yol katetmiş, canlılık açısından biraz çılgına kaçan yerli/yabancı bir model görmek iyi olabilir. İsim veremeyeceğim, dediğim gibi uzağım bu konulara, amacım; orijinalinden değerli olan bu dergiyi hayatımın anlamına hediye edip değerini onun için kat kat arttırmak.
Herkese saygılar.

Adsız dedi ki...

coco rocha olsun istiyorum..öyle sıradışı,frapan,dior defilelerındeki gibi bi arka plan olsun istiyorum.. :)

ilk kapağıda hiç beğenmedım..sadelik mi amaçlanmış anlayamadım ama fazla sönük..elbise cok guzel ama

Unknown dedi ki...

Cok sade, yalın. Daha gösterisli, Vogue veya Türkiye yazısı kabartmalı olabilirdi.
Gelecek sayıda cok bilinen birini görmek istemem, yeni ve farklı bir yüz olsa iyi olur. Cok istiyorum, umarım benim olur.

baris kcmn dedi ki...

jESSİCA İYİ AMA ARKA FON'UN SADECE OLUCAĞI FİKRİNİ HİÇ DÜŞÜNMEMİŞTİM BELKİDE ÇOKÇOKÇOKÇOK BÜYÜK BEKLENTİ İÇERİSİNE GİRDİĞİMDEN GÖRÜNCE ŞOK OLDUM.

jESSİCA STAM'I BEKLİYORDUM AMA İLK SAYIDA DEĞİL.
İLK SAYIDA MODA DÜNYASININ AYKIRI RUHUNU BEKLİYORDUM.( ALEXANDER McQUEEN)

baris kcmn dedi ki...

2. kapak Lady gaga olmalı.

rookieicon dedi ki...

ben sradan buldum acıkcası ilk sayı olarak dah gösterişli bi styling olmalıydı. ve türkiye nihayetinde ilk syısdada bir türk kızı olsa daha vurucu olurdu uluslararası arenadaki modellerimizden tugce kazaz veya güzide duran gibi ikinci sayıda türk bir model olsun :)

Adsız dedi ki...

Kapak bence cok sade ve hos olmus. Arka fon rengi ve jessica nin sac rengi güzel bir kontrast olusturmus...sonraki sayida bence isabel Marant olsun :)bir de bu sayi benim olsun :)

Gamze K. ( gamzekat@hotmail.com)

wantthefashion dedi ki...

kapağın sade olması bence klas göstermiş dergiyi. eger çarpıcı bir elbise yada şatafatlı bir yazı olsaydı diğer dergilerden farkı kalmazdı. kapaktaki turuncu hatlı çizgi gayet renklendirmiş zaten dergiyi,zigzag oluşuda bu seneki modanın çağrışımını yapmış. saçlarda öyle mesela dağınık topuz ve arasındaki kalın örgüler....
neyse gelelim ikinci dergiye bence kapakta agnes deyn'nin esmer saçlı hali tercih edilmeli ... çok severim kendisini :)) kazanacak olana şimdiden bol şans XD