28 Aralık 2009 Pazartesi

2009 | YILIN KIRMIZI HALI MODACILARI - VERSACE ve MARCHESA-



Kırmızı halıda garantili bir şıklık , günlerce sayfalardan inmeyecek bir gösteriş, ağızları açık bırakacak COUTURE inceliği ve ancak usta couturier'lerin elinden çıkabilecek bir işçilik için istisnasız bir kaç modaevinden biri ATELIER VERSACE. Abisinin imparatorluğuna ve muhteşem mirasına sahip çıkan, ve en az onun kadar yetenekli olduğunu çoktan ispatlayan Donatella VERSACE kırmızı halı zilleri çaldığında belki de kapısı ilk çalınan isim. Bu yıl kriz sebebiyle sarsılan ama buna rağmen kırmızı halıda en çok tercih edilen isim VERSACE oldu. Özellikle CANNES ve EMMY ödüllerinde göz kamaştırıcı tuvaletlerini gördük, Blake Lively'yi yılın en şık genç isimlerinden biri listesine o şahane kırmızı ve petrol yeşili elbiseleriyle soktu. Cheryl Cole'u X-Factor'ın kraliçesi yaptı. VERSACE'yi fazla anlatmaya gerek yok!



Kırmızı halı denince akla gelen isimlerden MARCHESA ise kırmızı halıda bu sene ikinci olarak en çok tercih edilen modaevi oldu. Dantel, sırma ve bol bol kuştüyü, uçuşan şigonlar y ada parlak satenlerle meşhur MARCHESA bu yıl daha zarif kreasyonlarıyla kırmızı halıda ışıldadı. Özellikle Dina Kruger'ın MARCHESA'dan seçtiği CANNES tuvaleti ve yine Kruger'ın bir yardım balosuna giydiği eflatun kuş tüylü kokteyl elbisesi, Blake Lively'nin beyaz ceketli şort takımı ve Penelope Cruz'un Broken Embraces filminin galasındaki ışıltısı epey konuşuldu.

Londra'da Chelsea Art & Design College'da tanışan GEORGINA CHAPMAN ve KEREN CRAIG tarafından 2004 yılında kurulan ve ismini 20. yüzyılın başlarında yaşamış olan sanat düşkünü, Roma asilzadesi, egzantrik Marchesa Luisa Casati Stampa di Sonicno'dan alan MARCHESA özellikle ince el işçiliği ile ön planda.

[Kaynak:wikipedia, justjared,versace,style.com]

0 yorum: