29 Aralık 2009 Salı

2009 | YILIN MODAEVİ CHANEL



Bu sene CHANEL reklam kampanyaları, reklam yüzleri, işbirlikleri ve koleksiyonlarıyla ve tabii ki nev-i şahsına münhasır yetenek kumkuması Kaiser'iyle en çok konuşulan moda evi oldu.

Dev isimler bile krizle cebelleşip ne yapacağını şaşırmışken CHANEL PreFall koleksiyonunu Şangay'da pahalı bir şovla gerçekleştirdi, dillere destan ve neredeyse her parçasının satışı yapılan Resort koleksiyonu içinse parayı sırayla Moskova, Miami, Monte Carlo ve son olarak Venedik'e gömdü! Bu sigortalı koleksiyonu, Kaiser'in illaki istediği modelleri ve sayısız bavulu için bir özel uçak sezon boyu uçtu, eh su yakmıyor ya:)) Venedik'te gün batımında, kumsalda gerçekleşen defile nefesleri kesti!

Coco'dan sonra belki de en CHANEL kadın olan Audrey Tatou çok isabetli bir kararla No.5'in yeni yüzü oldu, neredeyse Coco Audrey, Audrey Coco haline geldi! Enfes reklam filmiyle bütün yıl konuşulduğu yetmezmiş gibi bir de üniversitenin biri ispatladı ki, CHANEL No.5 bir sevgili edinmeyi garantiliyordu! Sinema filmiyle de ses getirdi.

Kaiser'in yeni çizgisi COCOON çantalar için seçtiği isim olan Lily Allen ise o kadar bağırlara basılmadı, CHANEL'e hiç yakıştırılmadı, ama Allen her CHANEL giyişinde sayfa sayfa pozlandı, sonunda neredeyse tüm 80'ler editöryallerinde taytlara, jeanlere ya da zımbalara karışmış CHANEL tüvit ceketler dergilere düştü, street bloggerlar 20'li kızlarda CHANEL'ler görmeye başladı, yani Kaiser haklı çıktı.

İlkbahar-Yaz koleksiyonunu koca bir samanlık havasında, Fransız devriminde yaşanan aşklarla sunan CHANEL bu defa sabolara selam çaktı! Couture koleksiyonu ise şimdiye kadar yapılmış en çok parçaya sahip couture koleksiyonu oldu!

Sayısız işbirlikleri arasında belki de en hayranlık verici olanı İngiltere Kraliyet Balesi bas balerini olan Elena Glurdjidze için hazırlanan ve tamamen elde bi dolu kuşun sahici tüyleriyle oluşturulan ve yapımı uzuuun zaman alan kostüm oldu.

Kısacası bu sene CHANEL çok konuşuldu!

0 yorum: