4 Aralık 2009 Cuma

MAKE ME BEAUTIFUL | Chanel No.5. Demek Sevgili Demek!



Kendinize hoş bir bey, bir sevgili arıyorsanız, CHANEL NO.5.'in bunu garantilediği resmileşti hanımlar:))

Bir çoğumuzun bayıldığı bir parfüm olan ve 1920'den beri en çok satanlardan olan kült NO.5. 'in çekiciliği tescillendi. İngiltere'de Superdrugs firmasının 3000 kadın üzerinde yaptığı araştırma göstermişki çoğu kadın bu parfümü kullandığında bir "date" edinebilmiş, ve hatta 10 kadından 1'i bu parfüm üzerindeyken "hayatlarının aşkı" ile tanışmışlar!! Styleboom haber vermedi demeyin hanımlar!! Çekim gücü diye buna denir:o

Peki nedir NO:5:'i bu kadar çekici kılan? Grazia dünyanın en meşhur parfümğü CHANEL NO.5. hakkındaki 5 eşsiz gerçeği sıralamış:

1. 1954'de bir gazeteci seksapelin bizzat tanımı olan Marilyn Monroe'ya yatarken ne giydiğini sorduğunda, MM o meşhur cevabını verdi: "Yalnızca bir kaç damla No.5." ve bu cümleyle parfüm efsanevi haline dönüştü

2. Bir 20. yüzyıl ikonu olarak No.5.'in şişesi 1959'da New York Modern Sanatlar Müzesi'nin daimi koleksiyonuna eklendi. Ve bir kaç yıl sonra Andy Warhol tarafından 9 ipek boya tabloyla ölümsüzleştirildi.

3. Matmazel COCO CHANEL parfümün Rus yaratıcısı Ernest Beaux'dan kendisine "yalnızca kadın gibi kokan" bir parfüm hazırlamasını istedi, ve ustanın sunduğu 7 formülden 5. şişeyi seçti Coco, o yüzden parfüm No.5. olarak adlandırıldı.

4. CHANEL'den verilen bilgiye göre bu gizemli ve eşsiz formül gizli bir yerde "sessizliğin güveninde" korunuyormuş.

5. Bu yıl dünyanın en ünlü parfümünün yeni yüzü Audrey Tatou oldu; önceki periler Nicole Kidman, Candice Bergen, Suzy Parker, Ali McGraw, Lauren Hutton, Jean Shrimpton, Cheryl Tiegs, Catherine Denevue, Carol Bouqet ve Estella Warren gibi hem zarif ve feminen yüzlerdi.



[Kaynak:Grazia]

7 yorum:

Kürksever dedi ki...

Chanel No.5 kadınlarının ortak yönleri bence de zarif ve feminen olmaları, yani çağımızın ideal kadın tipini temsil ediyorlar. Audrey Tatou bu ideale mükemmel uyuyor. Eskilerden Catherine Denevue ve Ali Mc Graw'ı özellikle beğeniyorum. Nicole Kidman bence Chanel'e değil Calvin Klein veya DKNY'ye daha uyardı. Kıvırcık kızıl saçları, çilleri olan hafif asi Avustralyalı o güzel kız gitti yerine insanlara tepeden bakan bir surat ifadesi taşıyan biyonik bir kadın geldi. Bu arada, her ne kadar Christian Dior'un J'adore parfümünün yüzü olsa da Charlize Theron da No.5'e yakışırdı diyorum.

Fashistanbuller dedi ki...

Şimdi acı gerçek. Bu parfümle ilgili şok edici bir şey okuyacaksınız ve emin olun ki gerçek. Bundan 5 yıl kadar önce TR'nin en büyük orta sınıf kozmetik markalarından birinin stratejik planlamasını yapıyordum. Bu marka, ürettiği sabun, duş jeli, vb. için dünyanın en büyük parfüm yaratıcılarından biri olan bir Fransız şirketle çalışıyordu. TR'ye bir sunum yapmaya gelmişlerdi. Şirket bir çok ünlü parfümün yaratıcısıydı ve buna Chanel No.5 de dahildi. Sunumun sonunda öğrendiklerimizi test için bize yanlarında getirdikleri esansları verdiler. Bu esanslar Chanel No.5'i oluşturan kokulardı ama Chanel No.5'i yaratmak için hangisinden ne kadar koyulması gerektiğini koklayarak anlamak zorundaydık. Bilin bakalım bu esanslardan biri neydi???? Dünyadaki bir çok parfümün içinde bulunan (evet bundan emin olun!!!) bu koku, uzmanların bize anlattığına göre karşı cinsi gerçek anlamda cezbeden tek koku. Bu araştırmalarla kanıtlanmış bir şey ve tekrar söylüyorum çok minik bir oranda bile olsa Chanel No.5'in içinde var!!! Yani Styleboom'un attığı başlık gerçekten şaka değil. Kokuyu merak ediyorsunuz ama şok olacaksınız. Unutmayın ben bunu bir eğitim sırasında uzmanından öğrendim. Bu koku...dışkı kokusu!! Buyrun araştırın isterseniz ama doğru. Hepinize sevgiler.

*STYLEBOOM* dedi ki...

inanılmaaaaaaaaaaaaaaaaazzz! dogru mu bu?!
:o
:~

Kürksever dedi ki...

Fashistanbuller, yorumunu okurken acaba "ter" veya "idrar" kokusu mu çıkacak diye düşündüm ama sonuç şaşırtıcı olduğu kadar düşündürücü. İnsan biyokimyasında henüz çözülememiş çok şey var ve koku, feromonlar bunlar arasında önde geliyor.

Belki önümüzdeki onyıllarda, teknolojinin de ilerlemesiyle, kadınlar artık erkeklerinin vücut salgılarını parfümcüye götürecekler ve o salgılarla uyumlu kokular içeren, "kişiye özel" parfüm siparişi verecekler...

Adsız dedi ki...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!

*STYLEBOOM* dedi ki...

thanks anonymous:)) tryin' :)

koray dedi ki...

Chanel No 5 in içeriğinde kullanılan bu madde dışkı değil civet kedisinin anüsünden korktuğunda salgıladığı bir madde.Kokusunun dışkıya benzedildiği söyleniyor ama bu madde seyreltiğinde inanılmaz güzel kokuyormuş.Amber de böyle alında.Bu madde amber balığının plazentasından elde edliyor vre dışkı gibi kokuyor,parfümlerde kullanılması için seyreltilmesi gerekiyor.Bu arada chanel no 5 ile söylemek istediğim şey üretim maliyetinin çok düşük olması yani tam bir pazarlama devi.Ama bu parfümün özel bir tarafı içinde kullanılan yaseminin gerçek ve no5 için özel olarak toplanması.