30 Aralık 2009 Çarşamba

2009 | YILIN MODACISI JASON WU



Yılın modacısı hiş kuşkusuz Amerikalı'ların hasret kaldığı "stil ikonu" yeni first ladylerini giydiren JASON WU. Moda dünyasında genç yaştaki başarılarıyla tanınan WU, başkanlık partisinde First Lady Michelle Obama için hazırladığı krem rengi elbiseyle tüm dünya tarafından tanınıverdi!

Tayvan'da doğan, Kanada'da büyüyen JASON WU, ilk olarak oyuncak bebekler için tasarımlar yapmaya başlamış. Tokyo'da heykel üzerine eğitim alan Wu, daha sonra PARSONS THE NEW SCHOOL FOR DESIGN'da eğitimine devam etmiş. Daha 16 yaşında Integrity Toys isimli oyuncak firmasına "Jason Wu Dolls" ve "Fashion Royalty" isimleri altında bebek kıyafetleri tasarlamış. 17 yaşına bastığında ailesinin de izniyle firma onu "kreatif direktörleri" yapmış.

Daha sonra bir moda tasarımcısı olmaya karar veren WU eğitiminin kalanını Paris'te almaya karra vermiş ve NARCISO RODRIGUEZ'n yanında staja başlamış. İlk hazır giyim koleksiyonunu bebeklerden kazandığı parayla hazırlayarak 2006'da sunan Wu, 2008'de Fashion Group International'ın "Yükselen Yıldız" ödülünü de almış. Ayrıca 2008'de VOGUE Fashon Fund ödülüne aday gösterilmiş. Wu'nun ilk müşterileri Ivana Trump, Amber Valletta, RuPaul ve january Jones. Ama en bomba müşterisi tabii ki Michelle Obama:) VOGUE Amerika'nın editörlerinden Andre Leon Talley WU'yu Michelle Obama'ya seçimler öncesi geleceğin first ladysinin görünümü ile ilgili olarak tanıştırmış. İlk Wu kıyafetini Kasım 2008'de seçimlerle ilgili bir röportajda giyen Obama, daha sonra başkanlık partisinde o meşhur fildişi Wu elbisey seçti. Ayrıca kapak olduğu VOGUE'da, ilk resmi Avrupa ziyaretinde ve majesteleri kraliçeyle tanışırken üzerinde hep JASON WU vardı.

[Kaynak:vogue, just jared,wikipedia]




0 yorum: