19 Ocak 2012 Perşembe

MODA HAFTASI | Pre Fall 2012 Raporu -Bölüm II-


Pre-Fall 2012 koleksiyonlarına devam, ben hazırlanmakla meşgulken Alexander McQueen de koleksiyonunu sergiledi, haliyle onunla başlamak boynumuzun borcu:)

Alexander McQueen çatısı altında artık Lee'yi aratmayan. özletmeyen ve onun çizgisini muazzam şekilde devam ettiren Sarah Burton Viktoryan dönemleri yine selamlıyor. Korse genişliğinde ve dayaıklıığında deri kemerlerle rock ve fetiş dokunuşları kadife ve tafta gibi pek saraylı kumaşlara katıyor. Son görseldeki elbise ise sanat eseri değil de ne!


Carven'in yeniden doğuşuna her yeni koleksiyonuyla daha çok seviniyorum! Guillaime Henry de prefall esinini 60'larda arayanlardan. A kesim çan etekler paltolarla kadınsı, örme kazaklarla ise genç kız modunda. Balıkçı yaka ve bebe yaka koleksiyonun öne çıkanları, karamel gri ve mavi tonlar da en belirgin renkleri.


DKNY koleksiyonu direk yaz tatili diye bağırıyor ve bana çok kötü hissettiriyooor:) Fisto, keten, ipek ne varsa var. Beyaz, pembe, su yeşili, saks mavisi! Denizci çizgilerden kır çiçeklerine uzanan bir desen yelpazesi. Flörtöz, genç, capcanlı. Bence resorta daha uygun:)


DSquared2'in vamp kızı bu defa biraz daha kolejli ama yaramazlığından bir şey kaybetmiyor. Kalem etekler, kıs apaça pantolonlar, baklava desenli kazak ve hırkalar ve kadife kolej ceketler. Disiplinli bir yatılı okulun yoldan çıkmış çılgın kızları galiba koleksiyonu anlatmaya yetiyor:)


DvF her zaman olduğu gibi yine desen kombolarında ne kadar başarılı olduğunu gçz önüne sermiş ama bu defa DvF kızı önceden olduğu kadar bohem, eskiden olduğu kadar çiçek kız değil! Daha sert, bazı bazı maskülen, fermuar, zincir, deri detaylarla biraz daha bıçkın. Bu yeni hava DvF'ye yakışmış, her parça güzel ve alımlı, ama farklılık o yeni soluk hemen göze çarpıyor.

[Görseller: style]

4 yorum:

Modagrafya dedi ki...

Aaaaah ah Alexander McQueen koleksiyonu!! Bunlar bende olsa başka kıyafet almazdım ömrüm boyunca. Sarah'ın performansı git gide yükseliyor, sonunda özgün çizgisi üzerine giderek daha fazla netlik kazanıyoruz ve ona her zamanki gibi yine şapka çıkarıyoruz. Z'ye kadar yol uzun ama yazı dizinin devamını heyecanla bekliyoruz:) :)

lulu's life dedi ki...

ilk gorsel 2. model benim olsunnnnn ! sahaneee :) sicacik hemde.. ama gercek olmasin plsss ;) Bir de yesil dapppdar ceket ! :)) xxx

Nesli dedi ki...

McQueen müthişmiş! tam kırmızı halılık elbiseler mesela ben birincinin içinde Jessica Alba'yı, ikincisinde Madonna'yı, üçüncüsünde Natalie Portman'ı ve sonuncusunda da Diane Krueger'ı görebiliyorum :)

♥ willdone ♥ dedi ki...

ilk kırmızı halı tecrübemde ne giyineceğimi buldum:)
McQueen görselindeki, en sağdaki cevherini :)