31 Ocak 2012 Salı

İNCELEME | Çantanız Dedikodunuzu Yapıyor Olmasın:)

İkonik Celine

Biz kadınları anlamak için ne icad çıkaracaklarını bilemiyorlar, meğer bizim aslıda sadece vitrinde görüp “hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii çok güzeeel, benim olacaksın” hezeyanı ile, evet sırf da "ihtiyaçtan tamam mıı" aldığımız çantalarımız ruhumuzun aynası, karakterimizin tıpkısıymış! Bunu ilk okuduğumda ne yani benim ruhum çantalarım gibi kalıplı ve dar, arkadaşımın ruhu ise bohça gibi lambur lumbur mu hıh diye terslensem de bir dur dedim, bir okuyalım anlayalım:)

Rachel Zoe, özellikle iş yaşamında taşıdığı çantaya bakarak bir kadının karakterinin tanımlanabileceğini söylemiş; amman fazla kafa yormayın, derinine inmeyin, neme lazım doğum izni filan ister, erkeklere denk maaş talep eder, onun yerine hemen çantasından anlam çıkaralım, ayıralım:o


Hermes Birkin Bag

Bir bakıma özellikle finans sektöründe çalışan kadınlar için çanta onları anlamakta faydalı olabilir, çünkü iş gereği giyimleri hem renk hem model bakımından nispeten sınırlı olduğu için, içlerindeki giyim zevkini çantaları ile gösteriyor ve tatmin ediyorlar sanıyorum. Yalan olmasa gerek zira Coach CEO’sunun ifadesine göre 2011’de lüks çanta ve aksesuar pazarı 24 milyar dolar değerindeymiş:o Valla ihtiyaçtan alıyoruz aaa :)


Bloomberg analizi

Yukarıda Bloomberg Businessweek'in incelemesine göre bence saçmasapan, süper ayrımcı bir analiz görmektesiniz:) Oysa olay basit, kadın nereye gidip nasıl giyiniyorsa ona göre çanta seçiyor! Ofise gittiği ile partiye gidecek, partide kullandığı ile marketi halledecek değil ya. Yine de uzmanların bir bildiği vardır diyorum bu halde yukarıdakine göre ben "hırslı ve programlı bir trendy"yim:))

Çantanın sadece modeli/tipi değil onu kullanış biçimimiz de karakterimiz hakkında ipucu veriyormuş! Burada duralım, hmmmm bir düşünelim, meselaaa Victoria Beckham’ı :) Her zaman kolunda taşır, asla elde tutmaz, omza asmaz, acaba ne demek oluyor? Bu halde ben de buzlar kraliçesi, gülersem Allah canımı alsın biri miyim? Gerçi Harper bebekden sonra onu da aştı, artık asistanına taşıtıyor çantaları, bu tür çanta taşıma biçimi acaba neye alamet :)


LA Times'a göre 50 "it" çanta

Durun bitmedii, bir de QUIZ var tam burada tıklayınca, İngilizce ama olsun, bakalım bakalım çantamızı mı değiştirmeliyiz yoksa kendimizi mi?

Benim cevaplarıma göre ben "Etrafıma karşı çok duyarlıymışım. Bir çok farklı koşula hızla adapte olabiliyormuşum ooo:) Kendimle ilgili olarak çok rahat ve açıkmışım, gizlim saklım yokmuş. Ehil, çok organize ve başarılı bir kişiymişim. Mottom "her zaman hazırlıklı ol"muş, ve sürprizlerden pek hoşlanmazmışım." Baya sevdim, meğer bir çanta hakikaten pek çok şey anlatıyormuş:p Hepsi de iyi çıkınca insan nasıl da inanıveriyor:)

Sıra sizdee, hadi şu QUIZ'i yapın, yorumlarınızı bırakın sevgili Styleboomerlar, ak koyun kara koyun ortaya çıksın:p Sizce çanta seçimleriniz sizi anlatıyor mu?

[Kaynak:Bloomberg Businessweek, Purse Forum]

18 yorum:

What's Next dedi ki...

süper bir yazı olmuş, çantamın bu kadar çok şeyi açığa çıkarttığından benim de haberim yoktu açıkçası :) çok sevdim hakkımda çıkanı:

gün boyunca sakin biriymişim, huzurluymuş. öyle gizlim saklım yokmuş, kim olduğumu göstermek konusunda rahatmışım. çok yaratıcıymışım sonra :) hayatım dağılıp gitse de sonunda toparlıyormuşum. pratikmişim ve ayaklarım yere başıyormuşum, sessizmişim. sempatikmişim, aklımdakini söylüyormuşum ve yaklaşılabilirmişim. sonracığıma özel ve eşsiz biriymişim, benim gibisi yokmuş! yuppi :)

e bu test süpermiş ;)

Unknown dedi ki...

Basit bir alışverişte tercih ettiğimiz bir çanta nelere kadirmiş meğer:) ellerine emeğine sağlık canım kendim hakkında neler öğrendim bir quiz ile;
sürekli tetikteymişim,çevremin çok farkındaymışım,çok bakımlıymışım,normal ortamım dışında kendimi kaybolmuş hissediyormuşum ve hayatım bir kasırgaya benziyormuş ama ben daima toparlıyormuşum,"hazır ol" mottommuş ve şaşırtılmaktan hiç hoşlanmazmışım,çok özgün ve de özel biriymişim üstelik bana benzeyen bir başka kişi daha yokmuş...wouuw ben neymişim;)

NİNO dedi ki...

Vaayy be kişiliğim bi çantayla gözler önüne serildi...Supermis Boom bu eline sağlık..

Sevgiler Nino
http://ninostudio.blogspot.com

PELLORA dedi ki...

Boom çantam beni tanıdı gerçekten!! çok ilginç:))

gizem dedi ki...

50 it bag'de chanel nasıl olmaz, ben mi göremedim yoksa!! :))

Nadin dedi ki...

Çok güzel bi yazı olmuş boom :) Ellerine sağlık. Test
ise mükemmel. Tamamen beni anlatan bi sonuç çıktı. Hele bi de "You are a very creative person" demiş ki can evimden vurdu :))

*STYLEBOOM* dedi ki...

@what's next @sakazen heheh supermisiz:)

@gizem var canim olmaz mii ilk sirada hem de:)

@nino @pellora @nadin kizlar ketum olmayin sonuclari dokulun lutfen valla ilk goruste cantaniza bakarim yoksa:p

bluestyle dedi ki...

Post harika.
Tüm seçimlerimiz bizi yansıtıyor :)
Test de herkesi memnun eden bir sonuçla günüme neşe kattı.Özel biri olduğumu nsıl da bildi:)
Eline sağlık canım..

Dear Deer Love dedi ki...

You are concerned with how you appear. Projecting your high status is important to you.

You tend to be relaxed throughout the day. You are naturally at peace.

You tend to be relaxed but alert. You keep your eye out for anything unusual.

You are a high maintenance person. You feel lost outside of your normal environment.

Your motto is: "Be prepared." You don't like to be surprised by anything.

You are a very creative person. Your life tends to be a whirlwind, but you always seem to pull it together.

You are practical and down to earth. You tend to be a rather reserved and quiet person.

You are a very unique and special person. There's no one else who is anything like you.


iyi hazırlamışlar :)

modarella dedi ki...

o-oo ne güzel bir post ve ne güzel bir test böyle! sonuca gelince;
nasıl göründüğüm ile oldukça ilgili, çevrem tarafından oldukça dikkat çeken, çeşitli durumlara kolaylıkla uyum sağlayabilen, kim olduğumu gizlemeye gerek duymayan. açık ve rahat, sloganı "hazırlıklı olmak" olan ve oldukça ayrılmış ve de sessiz biriymişim :o
çok sevdim ben bunu :)

GoNcha GoNcha dedi ki...

bir canta delisi olarak cok sevdim bu postu. ilk fotograftaki degerlendirmeye gore hirsli, gelenekci ve programli biri ciktim;) birden cok SIKICI buldum kendimi. neyse ki quiz sonuclari rahatlatti beni!

sevda dedi ki...

Testin birçok kısmı doğru. Ancak katılmadığım kısımlar var. Örneğin herkese karşı açık olmam ve bazı kişilerden bazı şeyleri saklamayı seçerim. Hakkımda saçma dedikodular yapılmasın diye :) .
Bir de başka ortamlarda rahat hareket ederim. Bir çok kişi çabuk uyum sağladığımı söyler :) Mottom hakkında söylediği ise doğru. Hep hazırlıklı olmayı severim. Çantamdakileri bir görseniz. Bir bayanın ihtiyacı olan herşey bulunur :) Omuz ve boyun ağrım artınca birçoğunu eledim gerçi :)


You tend to be relaxed throughout the day. You are naturally at peace.

You tend to be relaxed but alert. You keep your eye out for anything unusual.

You are a high maintenance person. You feel lost outside of your normal environment.

You are open and comfortable with who you are. You don't hide anything.

Your motto is: "Be prepared." You don't like to be surprised by anything.

Turquazria dedi ki...

Haha bu test tam bir fiyasko benim için :D sürekli zıt seyler çıktı. Hem low maintenence personmisim hemde high maintenence. Nasıl oluyorsa artık o is? :))) gerçi ikizler burcuyum. Ve o acıdan bakarsam bir anım başka anımı tutmayabiliyor :D bir yöndende haklılar hani. Yinede sevdim bu testi ^_^

PELLORA dedi ki...

Hemen ifşa ediyorum Boomcum, çantam dedi ki nasıl göründüğünü önemseyen, rahat ama her daim tetikte olan, çevresinin çok farkında , örgütlü,yetkin ,başarılı ve pratik bir insanmışım..

Neslihan dedi ki...

Rahat, barışçıl, doğal, bakımlı, hırslı, başarılı, pratik, sessiz. Biraz çelişkiliymişim. :D

Sonsuz Dekorasyon dedi ki...

açıkçası bir bayanı tanımak için bence ayakkabı ve çanta yeterli o kişinin ruh halinide yansıtır bence yukarıdaki analize bayıldım. bence ayrımı çok doğru yapmışlar mesela sıkkın profilindeki çanta modelinden hiç olmadı dolabımda ve resimdeki kadın gibi de hiç giyinip sokağa çıkmamışımdır:))

mesela süper anne deki çanta modeli ve resme bakınca evet işte annemin görüntüsü dedim:)) klasik giyinmeyi seven anne profili:))

çok sevdim bu postu:) blogumada beklerim cnm

http://sonsuzdekorasyon.blogspot.com

zuzu dedi ki...

You tend to be relaxed throughout the day. You are naturally at peace. You tend to be relaxed but alert. You keep your eye out for anything unusual. You are a high maintenance person. You feel lost outside of your normal environment. You are practical and down to earth. You tend to be a rather reserved and quiet person.

Yalan da diil:) he he

Melis dedi ki...

Harika bir yazı olmuş Boom! Başlığa bittim :)) Bu arada çantam ve ben süper bir ikiliyiz :p