12 Nisan 2011 Salı

10 DAKİKA GECİKİYORUM MAKYAJIM BİTMEDİ | aC. Kozmetik Sorularınızı Cevaplıyoor-2-



10 Dakika Gecikiyorum Makyajım Bitmedi blogunun sahibesi aC. her hafta sizden mail ya da formspring yoluyla Styleboom'a gelen kozmetik sorularını burada cevaplayacak demiştim sevgili Styleboomerlar. Köşemize ikinci grup sorularla devam ediyoruuz, atladıklarım olduysa affola, yeniden formspringden ya da mailde yollayabilirsiniz:)) (*)

1) Göz kremleri açıldıktan sonra 6 ay kullanılabiliyor ya ben göz kremimi ne zaman kullanmaya başladığımı hatırlamıyorum :/ Ne gibi bir sakıncası olur ki bilmeden 6 ayı geçirmiş olsam mesela??

Göz kreminin bozulup bozulmadığını anlamak için en iyi yol (aslında diğer tüm kozmetik ürünlerinde de olduğu gibi) koklamak. Eğer rahatsız edici, kimyasal bir koku oluşmamışsa, o halde sorun yok. Ben kremler konusunda biraz tutucuyum, bir kremi kullanacağınız zaman satın almanızı öneriyorum. Eğer bir sebepten stoklanan bir ürün söz konusuysa en fazla 15 gün sonra kullanmaya başlanmalı.

2) Acayip bi şekilde saçım dökülüyor ve eskiye göre çok azaldı.. Bir nebze de olsa eski gür haline dönmesi için ne yapmalıyım? Kirpiklere olduğu gibi badem yağı fln işe yarar mı? :) Veya kerastase fln?

Badem yağını, susam ve kayısı yağıyla karıştırabilirsiniz. Saç dökülmesi için sarımsağın da çok iyi geldiği söyleniyor. Saç dökülmesini engellemenin en etkili yolu kan dolaşımını hızlandırmak. Saç köklerine, kafa derisine, dolaşımı hızlandırıcı bir ürünle ya da bitkisel yağlarla masaj yapmak işe yarayabilir.

3) Herkesin yüzü malesef pürüzsüz değil :( Sivilce izleri vs. o zaman makyaj tabi ki çok güzel durmuyor.Neler yapılabilir? Ek olarak hangi ürünler seçilebilir gizlemek için? Muck:)

Markaların bu amaçla piyasaya sürdüğü 'Primer' (baz) ürünlerin mutlaka kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Cilt, problemli olduğunda da pürüzsüz olduğunda da bu ürünlerden faydalanmak gerek. NARS'ın koruma faktörlü baz kremi, Sephora'nın aydınlatıcı kremi, Benefit'den Dr. Lovegood, hem cildi makyaja hazırlıyor hem de makyajın kalıcılığını arttırıyor. Söz konusu sivilceler olduğunda doğru yoğunlukta bir fondöten kullanmak da önemli. Kapatıcılığı yeterli olmalı. Sivilce problemi için ilaç alıyorsanız, bu ilaçların cildi kuruttuğunu unutmayın. Su bazlı nemlendiriciler kullanarak ve bol bol su içerek bu kuruluk etkisi azaltılabilir.

4) Benim makyajdan ötürü akne sorunum var daha doğrusu ufak bi akne bile olsa ben onu sıkıyorum:/ ve yeni yeni cildimde iz kalmaya başladı. Cilt tipim yağlı ve sanırım hala doğru ürünü bulmuş değilim:/

Üstteki tavsiyem sizin için de geçerli o halde. Her şeyden önce sivilcelerle kesinlikle oynamamak, onları sıkmamak gerekiyor. Yağlı ciltlerin her daim su bazlı, hipoalerjenik ürünler tercih etmesi gerek. Cilt bakımında her ürünü denememeli, ne kullandıklarına diğer cilt tiplerine göre çok daha fazla dikkat etmeliler.


5) Son zmnlarda herkes cildi maden suyu ile yıkamanın faydalarından bahseder oldu, sen hiç denedin mi?

Boom'u bilemem ama ben denedim. Cildimi yorgun olduğu zamanlarda yağsız sütle yıkadığım da oldu. Maden suyunun etkisinden ne memnun kaldım ne de rahatsız oldum. Sütü ise herkese tavsiye ediyorum.

6) Yazın hem güneş kremi hem de fondöten olarak kullanabileceğim bir ürün var mı?Hem yüzümdeki sivilceleri kapayıp hem de koruyuculuk sağlayabilecek bir şey?

Shiseido'nun Sun Protection Compact Foundation SPF 34'ünü şiddetle tavsiye ediyorum. Yoğun ve mat yapıda bir compact fondöten. Sivilceli bir cilt için ideal.

7) Aydınlatıcıyla kapatıcının arasındaki fark nedir?

Aydınlatıcı, cilde ışık veren, cildin olduğundan daha aydınlık görünmesini sağlayan üründür. Kapatıcı ise, ciltteki lekeleri ve renk farklılıklarını kapatmaya yarar. Piyasada aydınlatıcı etkileri olan kapatıcılar da bulunuyor. Kapatıcı seçerken doğal cilt rengine en yakın tonu seçmek çok önemli. Maksimum bir ton açık olmalı. Aydınlatıcılar ise genelde beyaz ve parlak bir krem şeklinde oluyor.

8) O kadar beyazımki güneşe her çıktığımda yüzümde kırmızı lekeler oluşuyor, kaşınıyor falan bir de benim bahar alerjim de var yani polene vs. bu yüzden krem kokusu duydum mu başlıyorum hapşırmaya, kokusuz bi güneş kremi varmı piyasada?

Sizin için en iyi çözüm dermokozmetik ürünler. La Roche Posay, Avene ve Bioderma gibi markalar tüm rahatsızlıklarınıza çözüm getirecek, çok başarılı ürünler sürüyor piyasaya. Bioderma'yı özellikle tavsiye ediyorum.

Bu seansımız da burada bitti.
Sevgiler,
aC.


(*) DİKKAT DİKKAT 10 Dk. blogunun sahibesi aC. bir kozmetisyen ya da dermatolog değil hanımlar! Kendisinin dergicilik ve güzellik editörlüğü geçmişi var vee cilt bakımı, makyaj gibi konulara çocukluğundan beri meraklı olsa da bir doktor ya da sertifikalı uzman değil. Onun cevaplarına da tıpkı benim cevaplarıma olduğu gibi dikkatle yaklaşın lütfeen:) Yani sadece tecrübe ve bilgisini paylaşıyor, uzmanlık değil. Makyaj haydi yine neyse ancak cilt bakımının kesinlikle şakası yok, kendinize hakikaten de "iyi" bakın:)

4 yorum:

morkebelek dedi ki...

baz ürünleri konusunda MAC'te yeterince bilgilenmiştik hala edinmemiş olmamdan dolayı kendime kızıyorum ve ilk işim cilt tipime uygun ürünü almak!
teşekkürler aC. ve sevgili boom:)

Melis dedi ki...

Cildi sütle yıkamak mı? Hımmmm kesinlikle denemeliyim :)

O soruyu soran arkadaşa, aC.'ye ve sana teşekkür ederim Boom :) Ben de faydalanmış oldum :)

*STYLEBOOM* dedi ki...

:)) hanimlar soz dinliyoruz hep beraber o haldeç)

Adsız dedi ki...

Sütle yıkamayı bende tavsiye ederim , ben günlük makyajım da hafif bir pudra geçer bir allık sürerim birde tabi hepsinden önce güneş koruyucu , akşamları yüzümü zeytinyağı sabunumla yıkamadan önce ise bolcana sütle temizlerim önden , hassas cilde sahip biri olarak eğer yoğun cilt makyajı yapmıyorsanız , bioderma h2o dan bile iyi geleceğini söyleyebilirim , benim cildime en azından öyle geldi . Tabi göz makyajında denemenizi tavsiye etmem , o konuda hala h2o yu kullanıyorum ben .