26 Nisan 2011 Salı

10 DAKİKA GECİKİYORUM MAKYAJIM BİTMEDİ | aC. Kozmetik Sorularınızı Cevaplıyoor-4-

Haftanın soruları cevaplarına kavuştuu:) Buyrun söz 10 Dakika'nın sahibesi aC.de:)

1)Benim 10 dk ya sorum şu:nemlendirici vs. için hep aynı kremi kullanmak mı iyidir, arada değiştirmek mi?

Eğer kullanılan nemlendirici, özel bir küre ait değilse ve sınırlı zaman içinde kullanılıp sonra bırakılması gerekmiyorsa, yani klasik bir nemlendiriciden bahsediyorsak, hep aynı ürünü kullanmanın bir sakıncası yok bence. Cilde gerçekten iyi gelen bir ürünü bulmak çok zor, arayış bitip de memnuniyet başladığında sadık kalmanın en iyi seçim olduğunu düşünüyorum. Öte yandan yeni şeyler denemenin de bir zararı olduğunu söyleyemeyeceğim.


2) 27 yaşımdayım mimik kırışıklığım var, tez yazayım diye bilgisayarın ekranına bakmaktan özellikle alın bölgemin şekilden şekile girdiğini düşünüyorum, düşünürken de kırışıyorum...10dakika , daha önce blogunda strivectin kullandığından bahsetmişti, etkileri nasıl? Tavsiye eder mi? Kırışıklık konusunda gerçekten denildiği gibi oldukça etkili ve koruyucu bir krem mi? Yoksa alternatif önerisi var mı (estee lauder perfectionist i de duymuştum)?

Strivectin-SD'nin gerçekten de bugüne kadar yaratılmış en iyi kırışık ve çatlak bakımlarından birine sahip olduğunu düşünüyorum. Ben kullanmaya başladığımdan beri, henüz kırışıklar için erken olmasına rağmen, göz kenarlarında hafiften belirmeye başlayan ince çizgilerde ciddi bir azalma oldu. Chanel Hydramax serisini de şiddetle tavsiye ediyorum. Kırışıkların en büyük düşmanı nem çünkü.

3) Nemlendirici jel ile krem arasında ne fark vardır?

Nemlendirici jel daha hafif yapıda, yağ içermeyen, genellikle yağlı ciltlere tavsiye edilen bir üründür. Kremler, su bazlı olanları dışında, kuru ya da normal ciltlere tavsiye ediliyor daha çok. Ben karma cilde sahip olduğum için gündüz emulsion (yani kremden daha hafif, jelden biraz daha ağır bir versiyon) geceleri ise krem kullanıyorum. Emulsion, çok marka tarafından üretilen bir seçenek değil ne yazık ki...

4) Merhaba, benim cildim çok kuru. Özellikle burnumun kenarları ve yanaklarım, o kadar kuru ki pul pul dökülüyor. Bir yerde tonik ve nemlendiricinin kuru ciltler için olmazsa olmaz olduğunu duymuştum.Bana ne önerebilirsin?

Pul pul dökülen bir cilde sahipsen derhal iyi bir dermatolog ziyareti gerçekleştirmeni öneririm. Egzema ya da alerjiden dolayı cildin kuruyor olabilir. Bir doktora danışmadan kafana göre ürünler deneyerek cildini tehlikeye atma bence.

5) Yaz aylarında fondöten kullanmak istemiyorum acaba gene hafif kapatıcılığı olan fresh bir görüntü için ne önerebilir?Guerlain Meteorites Perles Illuminating Powder almayı düşünüyorum ihtiyacıma uyar mı iekstra ne gerekir?

Guerlain'in Illuminating Powder'ı amacına hizmet etmiyor. Toz pudrayı, renkli nemlendiricinin üzerine sürmen daha doğru. Hafif dokusuyla çok memnun kaldığım Benefit You Rebel Lite Tinted Moisturizer'ı tavsiye edebilirim. Bir de en son Givenchy'nin fondötenini denedim ve hafif yapısından çok memnun kaldım. Chanel Vitalumiere Aqua da doğru bir seçim olabilir.

6) Sephora'da uygun fiyatlı rimel var mı acaba? En fazla 40-45 TLye mesela?

Sephora'nın makyaj koleksiyonunda hem ekonomik hem de kaliteli maskaralara rastlaman mümkün. Ayrıca Clinique'in ürünleri de diğer markalara göre biraz daha hesaplı.

7) Acaba Sephora marka makyaj temizleme sütü, tonik ve göz makyaj temizleyicisini önerir mi? Yoksa onlarda aynı market ürünleri gibi basit midir?

Sephora'nın cilt bakım serisi tamamen yenilendi. Göz makyaj temizleyicisinden çok memnunum. Makyaj temizleme sütü yerine yağ kullanmayı tercih ettiğim için o konu hakkında bir şey söyleyemeyeceğim. Tonik olarak da her zaman bitki özlerinden yana kullanıyorum oyumu ve Sisley'inkini kullanıyorum.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

10 dakikaya çok teşekkürler. <tabiki sanada boom:)

Adsız dedi ki...

sephoraya teşekkürler

PAPİŞ STYLE dedi ki...

7.soru için bende fikrimi paylaşmak istedim.Ben Sephora'nın Gentle Exfoliator Cleansing Cream temizleyicisini kullanıyorum inanılmaz memnunum.Detay için postumu okuyabilirsiniz:
http://papis-style.blogspot.com/2011/04/sephora-gentle-exfoliator-cleansing.html

Tşk.ler 10 dak.gecikiyorum ve tşk.ler Boomcum.

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

elele'de 10 dk. gecikiyorum blogunu gördüm, çok sevindim! tebrikler:)