21 Nisan 2011 Perşembe

GELİN | Lunlun'dan Mis Gibi Gelin Buketleri!

Romantik,zarif, deli dolu!
Rengarenk, bembeyaz, pespembe...
Erengül, ortanca, lale ♥
Bunlar ne mii, bunlar sizsiniz ya da sizi anlatan gelin buketleriniz. Ve hayallerinizdeki çiçeğiniz illaki LUNLUN'da var, yoksa da anlatınca yapıyorlar:)

Mesela ben enn çok kırçiçeklerini, patlamış katlarıyla ateş rengi ya da pembe erengülleri , kocaman ortancaları vee laleleri severim. Ya siz:) ?

Styleboomer gelinlere bugün harika birini tanıtacağım: Banu Dorken Erol, nam-ı diğer LUNLUN'u! Ben ona sordum, o da sizi için cevapladı. Gelin buketi arayışındakileri buraya davet ediyoruuum:)



1) Gelin buketi bana gore gelinlik icin en onemli aksesuarlardan biri. Sizce gelin buketi secerken ilk ve en onemli nokta ne olmali?

Gelin buketi gelinliği tamamlamalı, önüne geçmemeli. Gelin buketi için gelin adayının bizi mutlaka ziyaret etmesini tercih ediyorum. Çünkü gelinin boyu, kilosu, giyeceği gelinliğin kabarıklığı, uzunluğu, sadeliği de gelin buketinin hazırlanmasında önemli. Gelinliğin rengine uygun tonlarda kumaş – kurdele ve aksesuar kullanmak ya da mekanı ve gelinin ruhunu yansıtacak aksesuarlar da önem taşıyor...
Tabi en önemli konu da hangi çiçekleri tercih ettiği, kafasında nasıl bir gelin buketi canlandırdığı. Beraber gelin buketi ile ilgili modellere bakıp gelinin zevkini anlamaya çalışıyorum. Bence bir buket gelinin ruhunu tam olarak yansıtırsa kusursuzdur. Bu nedenle gelinin tam olarak ne hayal ettiğini ve bu buketin ona neyi çağrıştıracağını anlamak çok önemli. Bütün bu hayaller ve çağrışımlar, mekan ve süslemelerle de örtüşürse ve herşey birbiriyle aynı dili konuşursa gelin buketi de kusursuz olmuş demektir.
Mekana uygun buketten kastım şu: Eğer bir kır düğünü olacaksa güller ve mevsim çiçekleriyle karışık gelin buketleri veya kır çiçekleri daha uygundur. Bu tip düğünler için sarkıntılı buketler yerine yuvarlak ve çok büyük olmayan buketler daha uygun. Daha formal mekanlarda tek renk buketler daha iyi olabilir.

2) Lunlun "gelin buket"lerinde hangi eksigi tamamliyor?

Klasik buketlerin yanısıra renkli buketler yapmayı seviyorum. Çiçek aranjmanlarımda da olduğu gibi renkleri ve çiçekleri karıştırmayı seviyorum. Bence çiçekleri ve renkleri karıştırarak halen
romantik, soft ya da çocuksu buketler yaratılabilir. Sanırım Lunlun Çiçek gelin buketlerinde “renk” unsurunu tamamlıyor.



3) Sanıyorum hazır gelin buketlerinizin yanında siz "gelinin hayalindeki" gelin buketini de hazırlıyorsunuz? Bu nasıl gerçekleşiyor yani hayalde olanı söze dökmek ve en sonunda bukete dönüştürmek zor degil mi? O hayal gerçekleşene kadar denemeler mi yapılıyor?

Bazı gelinler sevdikleri çiçekleri ve/veya renkleri söylüyorlar. Bana uğradıklarında bunların kombinasyonlarının nasıl duracağına beraber bakıyoruz. İkimiz de yakışacağına inanırsak uyguluyoruz. Bazen katılacak bir renk veya bir çiçek bende şüphe yaratıyorsa çekincelerimi geline anlatıyorum. Bu tip durumlarda ilgili çiçeğin veya rengin kullanılıp kullanılmayacağına buketi yaparken karar veriyorum. Bu aşamada gelinler bu kararı bana bırakıyor. Bazı gelin adayları ise yabancı yayınlardan buldukları ve beğendikleri bir buketi bana gösteriyorlar. Mevsimine veya ülkemizdeki mevcudiyetine göre bu buketi hangi alternatif çiçeklerle hazırlayabileceğimizi anlatarak hayalindeki buketi oluşturmaya çalışıyorum. Mesela yukarıdaki ortancalı buket gelinimizle beraber oluşturuldu.



4) Sizce gelin, çiçeğini saklamalı mıı yoksa bir bekarı sevindirmek üzere fırlatmalı mı:)?

Gelin buketi eskiden atılır mıymış acaba diye araştırdım...Bakın neler buldum :)

Gelin buketi geleneklerin, kültürlerin bir mozaiğidir. Eski Roma’da ve İskandinavya kültürlerinde genç kızlar şans getirmesi ve kötü ruhların kovulması için aromalı otlar taşırlardı. Yunan kültüründe gelinler sağlam – uzun ömürlü ilişkiyi sembolize eden sarmaşık taşırlardı. Şu andaki Suriye’de yaşayan göçebelerin kadınları çiçek açmış portakal ağacı dalı taşırlardı. Portakal ağacı dalının aynı anda hem çiçek hem de meyve taşıması mutlu bir evliliğin ve bir bebeğin sembolü kabul edilirdi. Eskiden gelin buketi mi atılırmış? Aslında günümüzdeki bazı geleneklerin de kökenleri eski zamanlardan geliyor. Ortaçağda bekar erkekler kendilerine şans getirmesi için gelinin elbisesinden bir parça yırtmaya çalışırlardı. Tabi en tercih edilen parça jartiyerdi. Bu nedenle gelin kendisi çıkarıp bekar erkeklere atardı. Bu ritüeli daha da güvenli hale getirmek için daha sonraları damat gelinin jartiyerini bekar erkeklere atmaya başladı ve gelin de buketini atmaya başladı.

Gelin buketi bence de atılmalı. O an yaşadıklarımız bizim için en önemli hatıra bence. En güzel dileklerimizle, başka birine şans getirmesi temennisi ile atmalıyız bu buketi. :)



5) Türkiye'de gelinler genelde buketlerini hep beyazdan yana ve klasik kullanıyor, örneğin ben de tam tersi parlak ya da soft ama renkli buketlerin daha çok neşe, romantizm kattığına inanıyorum, fotoğraflarda da müthiş bir ayrıntı oluşturduğuna. Sizin bu konuda fikriniz nedir? Gelinleri yönlendirdiğiniz oluyor mu?

Ben de sizinle aynı düşünceleri paylaşıyorum. Dediğim gibi renk ve çiçek karıştırmayı çok seviyorum. Mesela kahve ve pembe tonlar beyazdan daha romantik olabilir. Ya da pembe-beyaz tonlar, ya da beyaz – mor çiçekler...ya da... Demek istediğim birçok renk ve çiçek kombinasyonu ile çok romantik, uçuk kaçık buketler yaratmak elimizde. O kadar güzel çiçekler var ki (erengüller, renkli güller, çardak güller, frezyalar, sümbüller, kalalar vs...) bunları gelin buketlerinde kullanmamak haksızlık olur :)

Sanırım düğün sezonunda en çok beyaz buket hazırlıyorum. Gelinleri yönlendirmekten çok onların ne istediklerini, cesur olup olmadıklarını anlamaya çalışıyorum. Gelinin buketi taşırken kendini rahat hissetmesi, bukete yabancı hissetmemesi çok önemli. Buketin gelinin isteklerine uygun yapılması gerekiyor. Tabiki yönlendirme yapıyorum. Mesela çok uzun - sarkıntılı bir buketi kısa boylu bir geline önermiyorum gibi.... Eğer gelin benim fikrimi sorarsa ona sorular sorarak buketi beraber yaratmaya çalışıyorum.


Bilgi İçin: Banu Dorken Erol / Mehmet Erol
0212.323 39 13 - 0542 425 81 52 - 0532 434 10 56
e-mail: info@lunluncicek.com
web: www.lunluncicek.com

5 yorum:

..trend Pınar'ı.. dedi ki...

sonuncuya bayıldımmmm!!!

Adsız dedi ki...

daha evlenmeme 1.5 sene var ama hep taze çiçeklerde bir gelin buketi istemişimdir. Harika çiçekler, içim açıldı.

ceydabural dedi ki...

gelınlerımın boyle cıceklerı olsun ıstıyorum hep hatta evlenıceklere bu postu linklicem mail olarak :)

Adsız dedi ki...

ekim de evleniyorum mutlaka numnum u ziyaret edeceğim umarım çok pahalı değildir :( buarada bloga girdiğime hala inanamıyorummm :)) pelin

*STYLEBOOM* dedi ki...

@trend pinar favorilerimden birii:))

@dejawuu aa tebrikler, guzel bir buketin olur umariim:)

@ceydabural bir fotografcinin gozunden de duyunca iyice harika oldu:)

@adsiz lunlun'la muttlaka iletisime gec vehatta styleboomda gordugunu de soyle. eminim zevkine ve butcene gore bir buketi olacaktir:)