28 Nisan 2011 Perşembe

KEYİF | Karaköy'de Kağıttan Keyif


Fransız Geçidi-Onur Yüksel

Styleboom'un Twitter takipçileri çoktaan keşfedip bayıldı, şimdi sıra biricik Styleboomerları bayıltmaya geldi:) Bugün size çok cici bir yer anlatacağım: KAĞITHANE. Onların deyimiyle "Buradaki hiç bir şeye ihtiyacınız yok ama görünce hepsini birden almak isteyeceksiniz."



Benim İstanbul'da keşfetmeye doyamadığım yerler, Eminönü, Balat, Karaköy... Ve Karaköy her gittiğimde daha bir güzel. İşte KAĞITHANE Karaköy'ün sessizlikte kalmış Fransız Geçidi'nde sizi bekliyor. Ezel izleyenler o geçidi bilir:)) Ezel ve Sekiz'in parmaklıklar ardından restleştikleri sahnenin çekildiği çıkmaz:)



KAĞITHANE'deki pek çok cici pek tabii kağıttan:) Ama neler neler yok kii!
  • Mesela sizi nostaljik hatıralara sürükleyecek "Elişi defteri", "Bakkal Defteri" ya da " Türk Yavrularına Mektep Defteri":) Han şu tek ortalı kenarına süs yaptığımız defterlerden:p
  • Meşhuuuur kahvehane çay tabaklarının yine bir o kadar meşhur deseninden notluklar, ambalaj kağıtları, Amerikan servisler:)
  • Dört bir yanı dantelle sarmalayan anneannemin kulakları çınlasın dantel işli, ya da simit şekilli bardak altlıkları:))
  • Ortasında koca bir kalpten delik olan "Aşk Defteri"
  • Pamuk şekerden yelpaze! Sonraa İstanbul sokak tabelalarından Amerikan servis( meselaa Sarıçiçek sokağı üstünde yemek yeseniz:)?)
  • Pek tabii ki "Nnayırr Nnnolmaz"lı şeyler
  • Vee en sevdiklerimden "İstanbul" karakterli kartpostallar:) Entelinden kokoşuna, rockçısından kaytan bıyıklı kabadayısına kadar tiplemeler müthiş:)
  • Vee tabii ki daha fazlasıı


Çıkışta o güzel geçitte son bir mini tur atıp, KAĞITHANE'nin önündeki cafede içimizi ısıtacak bir şeyler içtik.



O gün İstanbul'un bir dolu güzelliğini kısıtlı zamanımıza tıkıştırıp pek mutlu bir gün geçirdik: nargile, macun, ara sokaklar, Karaköy rıhtımı, laleler, Kızkulesi, martı, hatta bir de uluslararası bisiklet yarışı:)

4 yorum:

Koray Caner dedi ki...

aa bizim Ezel pozumuz yok! Oysa ki bundan sonra Fransız Geçidi denince akıllara biz gelecektik! :P

Şaka bir yana, ba-yıl-dık yahu ürünlere! Hele ki o çay tabağı desenli kağıtlar beni benden aldı! Mutlaka gidilmesine! :)

gulcekim dedi ki...

tam olarak adres verebilir misin? hatta adresle bile bulamam çok yabancıyım nerenin yanında ya da karşısında? aşk defterlerinden almak istiyorum bir de fiyatlar çok mu pahalı? sağol..

Melis dedi ki...

Harika bir yere benziyor. Bayıldım ya! İstanbul'da geziceğim yerler listesine girdi :)

*STYLEBOOM* dedi ki...

@koraycaner ya bilgisayar atinca cok flu geldi:// zevklerimiz ayni canimm:)

@gulcekim sekerim tikla hemen yazinin icinde Kagithaneye acilan sayfada direk goreceksin kemankes cad.mi ne, karakoyde karakolun yaninda:)

@melis kesinlikle canim burayi gormelisiin:)