1 Ekim 2009 Perşembe

PARIS MODA HAFTASI-1-

İlk kez CHRISTIAN LACROIX'dan yoksun bir Paris Moda Haftası dün başladı, ilk gün defilelerinden bazılarına göz atalım!

GARETH PUGH:


  

Paris'teki 2. büyük defilesini yapan PUGH'nun koleksiyonu bana o kadar uzak ki, en objektif halimle ancak iç karartıcı diyebilirim! Yalnızca gri hakimiyetinde aralarda bir iki parça siyahın olduğu süper androjen koleksiyon gelecekte hani artık güneşi görmeyen, androidlere teslim olmuş, virüsten geçilmeyen bir dünyanın tasvir edildiği bilim kurgu filmleri olur ya,onları hatırlatı bana, modeller de yeraltına çekilmiş leş gerillaları:) Hayret PUGH artık imzası haline geken siyah-beyaz kombinine hiç girmemişti. Ve maalesef yakın temada bir koleksiyon çıkaran RODARTE'deki yaratıcılığa yaklaşamamıştı.

Mohawk kızılderililerini andıran başlıklar, deri, bol bol kesik hatta yırtıklar, denizkızı modelindeki uzun elbiseler, kuyruklu ceketler ve süper miniler,hepsi de futuristik dokunuşlarla yorumlanan en dikkat çekici detaylar. Defile Cranberries'den "Zombie" şarkısıyla kapanmış, yakışır:)





ROCHAS:



ROCHAS için ikinci kez koleksiyon hazırlayan Marco Zanini'yi maalesef bu koleksiyonuyla pek zayıf buldum. Diz altında biten etekler, ince kemerler, eteğe yakın görünümde şortlar ve kolsuz gömleklerle 1940lar esintisi çok hoştu ama çok da yaratıcı değil. Kiremit rengi ve yağ yeşili, turkuaz ve beyaz kombinleri güzel ama ROCHAS'ın ROCHAS olduğu zamanları aratır.




[Görseller: wwd]

2 yorum:

Moda Gezegeni dedi ki...

Yaşasın PMH!Sonunda başladı. Çok çılgın bir hafta olacağa benziyor tasarımlara bakılırsa. Gerçekten de Zombie şarkısı uyarmış, süper olmuş:)

*STYLEBOOM* dedi ki...

evet evet daha balmain vaaar chanel var aghhhhhhhh dior ve mcqueen, cok heyecanliyim!