9 Ekim 2009 Cuma

AYAKKABI | Paris Moda Haftası'nın Ayakkabıları!

Her moda haftasının sonunda olduğu gibi yine ayakkabılara ayrı bir post! Geçiştirilemeyecek kadar güzel ayakkabılara buyrunuz hanımlar:))

Düş prensinin bu pabuçlarıyla mankenlerden en az birinin zayi olacağından emindim ama hasarsız ve kazasız bir defile oldu, bu gökdelenimsi topuklar ve onlarla yürümenin nasıl olabileceği gibi mantık sorularını bırakıp, kalpten sesleniyorum: bu nasıl bir yaratıcılııık!? Tam da dilediği sürüngenler, pullu yılanlar, böcekler ve su canlıları ayaklardakiler.



CHANEL koleksiyonu için Kaiser bizi ve podyumu alıp Marie Antoinette döneminin bir Fransız köyüne götürdüğünden, çiftliğe uygun sabolardan başkası da beklenemezdi.  Tahta topuklar ve çiçek apliklerle kırsal pabuçlar(ama yine de topuklu:))


CHRISTIAN DIOR için Galliano'cuğum bu defa yalnızca ve yalnızca dolgu topuk çalışmış, krokodil deri, ince bantlar, metalik renkler ve yüksek platformlu dolgu topuklar mutlaka ama mutlaka hatta ışıltılı soket çoraplarla, seneye yazın bu trend direk sokaklara incecek, o kesin!

Kedi ve kuş ilustrasyonları ile dolu cici cici bir koleksiyona imza atan MIU MIU saten ve kabaremsi ayakkabılar hazırlamış, desen sadakati aynen devam.

NINA RICCI'den giymeyeceğim bir ayakkabı bile yok! Hepsi öyle şeker, öyle romantik, öyle tatlı kii! Laser cutla yapılan deri fistosu, dantel gövdesi, renkleri, bilekteki büzgüleri, mini fiyonklarıyla süperler.

VALENTINO'nun dantel aplikleri artık yeni tasarımcılarının imzası oldu ve o imza ayakkabılara da taşınmış, rüzgarda uçuşan dantel bir eşarbı andıran, ya da bileğin arkasında  uzanan şifon ya da saten kurdelesiyle akışkan şık ayakkabılar.


Yine farklı tondaki platformundan ödün vermeyen bol bol t-strap VALLI ayakkabıları, yüksek, çok yüksek:)


[Görseller:style.com]

2 yorum:

Nill Kiss dedi ki...

alexander mcqueen in su kaba ayakkabılarını gorunce cok guldum yaa, onlarla nasıl yuruduler ki o modeller:))

*STYLEBOOM* dedi ki...

Paris'te Milan'da, Türkiyede olduğu kadar kolay bi meslek degil işte modellik:)