20 Nisan 2010 Salı

70'LERİN "CHARLIE GIRL"Ü GÜNÜMÜZE IŞINLANDI!

Yukarıdaki reklamda izlediğiniz CHARLIE(1976) isimli hatun sezonun yeni kraliçesi, 70lerden bugüne tüm ışığıyla, rahatlığıyla, kendine güveni ve ikonlaşmış tarzıyla günümüze ışınlandı! Grazia editörünün Charlie nostaljik yazısı öyle hoşuma gitti ki, ben de bu yazıyı ve yeniden kucaklanan Charlie'yi yazmaya karar verdim!



CHARLIE aslında REVLON'un 1973 yılında piyasaya sürdüğü kültleşmiş bir parfüm, ama parfümün önüne geçen parfüm için seçilen imaj oldu, hiç bir zaman kokusu çarpacak, esecek, geçecek gibi olmasa da(hatta kötü olduğu iddia ediliyor daha çok:)) "CHARLIE Girl" bunların hepsini yapabildi! Öyle popüler oldu ki her yeni ürünle Charlie kızı reklamda ne giymiş, saçını nasıl taratmış konuları üründen de, yenilenen parfümden de çok konuşulur oldu:)



Krizden oldukça etkilenen lüks tüketim kara bulutlar fırtınaya dönüşmeden sadece celebritylerin limolarından inerken ya da kırmızı halıda salınırken giyebileceği oldukça A-list tasarımlarla işin yürümeyeceğini görünce Charlie'ye sıkı sıkı sarıldı, çünkü Charlie Girl'de herşey vardı!

Charlie çalışan, para kazanan, kariyerli, şık olurken rahat da olmayı seven, günün her saati seyahat edebilecek, özgürlüğüne düşkün, erkeklerle boy ölçüşebilen ama erkeklerin ona bayıldığı, hareketli, zarif, coşkulu bir kadındı, onun kalitesini belirleyecek ipek gömleklere ama uçar adımlarla yetişmek zorunda olduğu uçağına binerken zorlanmayacağı pantolonlara, giyip çıkabileceği şık ve özellikle kaliteli ama fonksiyonel tulumlara ihtiyacı vardı! Pırıltısı gülüşünde gizli Charlie en çok karamel, ten, bej, pudra tonlarını monokrom olarak seviyor, bazen maviler ve yeşiller katıyor, brogue ayakkabılar tercih ediyor, maskülen kıyafetlerine dalga dalga taranmış saçlar ve kırmızı dudaklar ekliyordu.



İlkbahar-Yaz 2010 koleksyonlarıyla yetinmeyip Sonbahar 2010a da sıçrayan, CHLOE ya da CELINE'de görüp bayıldığınız, STELLA McCARTNEY, FERRAGAMO ve JIL SANDER'de çarpıldığınız toprak tonlarından, ince kemerlerle topladığınız pilili ya da geniş paçalı yüksek belli pantolonlardan, ipek tulumlardan, fularlı gömleklerden, ya da havuç pantolonlardan edindiniz mi? ZARAda bunlardan hiç denemediniz mi? Yoksa siz de CHARLIE GIRL olma yolunda mısınız hanımlaar:))



[Kaynak:style, grazia,fashion-editor-at-large,google]

5 yorum:

canDirekli dedi ki...

Yaa kızlar nolur hepiniz charlie girl olun :D

süper süper!!

fashionist dedi ki...

bence bu trend tutuar özellikle kısa boylulr uzun görnmk için terch edecktr bkz: ben:)

*STYLEBOOM* dedi ki...

bence de kesşnlikle tutar!

ben charlie olamam ama yakıştıranı seyretmesi de ayrı güzel:)

Stilcatcher dedi ki...

cok guzel bir post olmus,ellerine saglik.

*STYLEBOOM* dedi ki...

sagol itircimm:)