9 Nisan 2010 Cuma

TASARIMCI | Nicholas Kirkwood Maestroların "Pabucunu" Dama Attı!

çünkü o artık en çok konuşulan, en çok fotoğraflanan, gün geçtikçe daha da çok markanın podyumu tarafından kucak açılan bir isim! Ayakkabının yeni prensi özgün ve özgür, keskin ve neşeli, kanatlanmış uçan ya da taş gibi yere sağlam basan tasarımlarıyla NICHOLAS KIRKWOOD!



Son RODARTE koleksiyonundaki o enfes mum kokulu ayakkabılarından bu yana görsellerini derlediğim Kirkwood sonbahar sezonuyla çalıştığı isimlere ERDEM'i ekledi, Louboutin'den devraldığı RODARTE'yi ayakkabılarıyla da beğenilir kıldı.



Pek tabii ki bir Central Saint Martins ve Cordwainers mezunu olan İngiliz tasarımcıyı 2005te sunduğu ilk koleksiyonundan bu yana zevkle ve heyecanla izliyoruz, bu koleksiyonla ilk olarak CHLOE'nin ilgisini çekti.



El işçiliği ve dekoratif çalışmalara aşırı derecede önem veren Kirkwood geometrik ve yapısal formlardan ve güçlü çizgilerden hoşlanıyor ama moderniteyi feminen ve klasik unsurlarla harmanlıyor. Her zaman formu ön planda tutuyor, öyle ki ayakkabıları evde bi köşeye modern sanat parçası diye koyup, şekerim şunca dolara şu galeriden aldım desen yerler!

Tasarımcıların yanı sıra Kirkwood SWAROVSKI ile de siyah gece ayakkabıları için işbirliği yapmış, hatta bu tasarımı sergilenmiş.



Alice Harikalar Diyarında filmi delice eserken ve hemen tüm tasarımcıların elinden Alicesel parçalar çıkarken, içlerinde belki de en muzip hatta en Alice olanını aşağıdaki ayakkabılarla Kirkwood yaptı.



ERDEM, RODARTE, JEAN PIERRE BRAGANZA, SWAROVSKI Kirkwood'un koleksiyon hazırladığı tasarımcılar, bunların yanısıra senede 2 koleksiyonu da kendi ismiyle çıkarıyor.



Tabii ki JAK&JIL'in gözünden Kirkwood'lar bir başka güzel!





For English, please click...


[Görseller:style,jak&jil]

2 yorum:

fioritamodatasarım dedi ki...

bayılıyorum bu adamın tasarımlarına !

canDirekli dedi ki...

harika bütün ayakkabılar :D arzu nesnesi!!! :)