29 Nisan 2010 Perşembe

FLASHION' NEWS | MET COSTUME INSTITUTE GALA 2010-GERİ SAYIM!-

Daha önce American Women olarak belirlenen teması, ev sahipleri ve sunucusu hakkında kısa bir ön bilgi geçtiğim bu yazımda bu yıl Metropolitan Müzesi Kostüm Enstitüsü Galası'nın büyük bütçe kısıtlamaları altında gerçekleşeceğini söylemiştim. Galaya bir iki gün kalmasına rağmen geçen yıllardaki o kim kimi giydirecek, kim kiminle gelecek dedikodularından bu yıl maalesef pek eser yok.

Bu yıl galaya VOGUE adına Anna Wintour ve büyük sponsor olarak GAP adına Patrick Robinson ev sahipliği yapacak, gecenin sunucusu ise Oprah Winfrey. Hem Oprah hem tema herkese Fisrt Lady'nin de galaya katılabileceği heyecanını yaşatsa da ortada henüz kesinleşen bir şey yok! Tabii o dört gözle beklediğimiz kırmızı halıda bakalım kim(ler) GAP giyecek:o



Duyup duyabildiğimiz tek dedikodu Patrick Robinson'un eşi için özel tasarım bir gece elbisesi hazırladığı, Oprah ise eğer ondan giymeyecekse büyük ihtimal OSCAR DE LA RENTA giyecekmiş!

Serginin bu yılki teması American Women:Fashioning a National Identity; 5 Mayıs-15 Ağustos arası sürecek sergi Amerikan kadınının sosyal, politik ve seksüel anlamdaki değişimi ve stilindeki devrimi ve özellikle 1890-1940 arasındaki geçişleri kıyafetler ve fotoğraflarla anlatacak. Sergi kendi içinde “The Heiress,” “Gibson Girls,” “Bohemian,” “Suffragist,” “Flappers” ve “Screen Sirens” isimli bölümlerden oluşacakmış.


Rosie The Riveter(poster)-Gibson Girl(J.C Leyendeker)
Patriots(Paul Stahr)

Coco Chanel, Jeanne Lanvin, Elsa Schiaparelli, Madeleine Vionnet, Madame Gres, ve Paul Poiret gibi muhteşem isimlere ait 30 yıldır halka açılmamış kostümler Brooklyn Museum Costume Collection'dan getirilerek sergilenecek. Met Kostüm enstütüsü kuratörleri Andrew Bolton ve Harold Koda Amerikan feminenliğini kostüm, resim ve tablolarla anlatacakları çok heyecan verici parçalar bulup keşfettiklerini söylemişler.



Eski kadınlar bir başka canım, fotoğraflardan da görüyoruz. Bir zamanlar Grace Kelly, Lauren Bacall, Marilyn Monroe gibi kadınların temsil ettiği Amerikan kadınını ve onun stilini sizce bugün kim temsil ediyor? Michelle Obama? Jennifer Aniston? Heidi Montag? ...ya da Scarlett Johansson?

[Kaynak:wwd,google,vogue]

1 yorum:

summer... dedi ki...

kesinlikle scarlett o bir mucize olmalı♥