5 Nisan 2010 Pazartesi

ELLE STYLE AWARDS Türkiye'de! Oylarınız Kime?



Coco'cuğumuzun yıllar önce söylediği ve STYLEBOOM'un da mottosu olan "Fashion fades, style remains" sözünü anlamlandıran ve "stil"i ödüllendiren ELLE STYLE AWARDS Schwarzkopf sponsorluğunda artık Türkiye'de!

Bu sabah bu güzel haberi ve detaylarını öğrenmek üzere tam da şahane bir İstanbul yaz gününde The Sofa Hotel Art8 Lounge'daydık, 14 senedir 15 ülkede verilen, hem adayları, hem sahipleri, hem kırmızı halısı pek konuşulan ELLE STYLE AWARDS senelerdir moda, sanat, turizm, iş dünyası, tasarım alanlarında stilleriyle fark yaratanları ödüllendiriyor.

ELLE Türkiye Yayın Direktörü Işın Görmüş de konuşmasında Türkiye'nin modayı coşku ve heyecanla kucakladığını fakat henüz stile gerekli ilgi ve önemin gösterilmediğini belirterek, ELLE STYLE AWARDS'ın Türkiye'ye de gelmesinin bu anlamda büyük rolü olacağını söylüyor, haklı da, moda gelip geçiciyken, sizi anlatan ve farkedilen bir stil yaratabilmek bambaşka bir heyecan!

Türkiye’nin stil konusundaki ilk ödül töreni ELLE Style Awards 2010’da, toplam 13 kategori ve her kategoride de 5 stil sahibi aday bulunuyor. Adaylar stil sahibi denince akla gelen, stiliyle öne çıkmış ve aynı zamanda önemli işlere imza atmış isimler arasından belirlenmiş.

Ödüller jüri tarafından ve okuyucular tarafından belirlenecek farklı kategorilerden oluşuyor. Okuyucular ELLE STYLE AWARDS 'a özel web sitesinden stiliyle ön plana çıktığını düşündükleri ya da stilini beğendikleri isimlere oy verebilecekler. Maalesef model kategorisinde "erkek"ler yok, bir Jon bir Jean Baptise istiyoruz artık! Bence moda ikonu başlığıyla sunulsa da "stil ikonu" olabilecek isim de, aktrisler arasında stili ödüllendirilecek isim de açık ara belli:)) Ama tabii ödüller sahiplerine Ekim ayında kavuşacak, törende bir de kategori dışı olan "YAŞAM BOYU" stil ödülü de verilecek, göz kamaştırıcı bir kırmızı halı bekliyoruz!

Okuyucuların ödüllendireceği kategoriler ve adaylar:

ELLE STYLE “KADIN OYUNCU” ADAYI



Beren Saat
Cansu Dere

Hatice Aslan
Meltem Cumbul
Nebahat Çehre

ELLE STYLE “ERKEK OYUNCU” ADAYI




Engin Altan Düzyatan
Kenan İmirzalioğlu
Kıvanç Tatlıtuğ
Mehmet Günsür
Ozan Güven

ELLE STYLE “KADIN MÜZİK STARI” ADAYI




Candan Erçetin
Göksel
Hande Yener
Nil Karaibrahimgil
Şebnem Ferah

ELLE STYLE “ERKEK MÜZİK STARI” ADAYI




Bora Uzer
Emre Aydın
Kenan Doğulu

Teoman
Yalın

ELLE STYLE “MODEL” ADAYI




Demet Kutluay
Sedef Avcı
Tuğçe Kazaz
Tülin Şahin
Ahu Yağtu

ELLE STYLE “MODA İKONU” ADAYI




Ajda Pekkan
Biricik Suden
Derin Mermerci
Eda Taşpınar
Özlem Önal


ELLE STYLE “İŞ KADINI” ADAYI



Ayça Dinçkök
Ümit Boyner
Seyhan Özdemir
Suzan Sabancı Dinçer
Zeynep Fadıllıoğlu

ELLE STYLE “İŞ ADAMI” ADAYI



Ali Koç
Aziz Sarıyer
Berk Ekşioğlu
Menderes Utku
Rahmi Koç

Bir de pek sağlam bir jüri ve bu jürinin ödüllendireceği kategoriler var. Atıl Kutoğlu-Demet Sabancı Çetindoğan-Ertuğrul Özkök-Gülden Yılmaz-Hasan Alp Alemdar-Hatice Vanlıoğlu-Işın Görmüş-Işık Şimşek-Melis Ağazat-Tamer Yılmaz ve Yalçın Ayaydın'dan oluşan jüri moda sektörünün elitleri arasından seçim yapacak:

ELLE STYLE “YILIN TASARIMCISI” ADAYI



Bora Aksu
Ece Ege & Ayşe Ege(Dice Kayek)
Emel Kurhan(Yazbukey)
Hakan Yıldırım

Hatice Gökçe


ELLE STYLE “YILIN GENÇ MODA TASARIMCISI” ADAYI



Ahmet Baytar
Günseli Türkay
Özgür Masur
Zeynep Erdoğan
Zeynep Tosun

ELLE STYLE “YILIN FOTOĞRAFÇISI” ADAYI


Bennu Gerede
Emre Ünal

Koray Birand
Lara Sayılgan
Nihat Odabaşı

ELLE STYLE “MEKAN” ADAYI
Changa
Delicatessen
Zuma
X Restaurant
11:11
ELLE STYLE “OTEL” ADAYI
Casa Dell'Arte Bodrum
Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum
Sumahan Hotel
The Sofa Hotel
W İstanbul



Güzel bir kahvaltı eşliğinde harika bir sohbet sonrası geçtiğimiz toplantıda ilk oylamayı sevgili Hazal Yılmaz yaptı, şimdi sıra sizde, http://styleawards.elle.com.tr adresinden önce oyunuzu verin sonra yorumlarınızı buraya boomlayın hanımlar beyler:))

Benim oylarım aktris kategorisinde rakibi bile olmayan Nebahat Çehre, aktörlerde objektif olmam mümkün değil Mehmet Günsur, moda ikonu olarak zaten rekor kırmış Ajdacığımmmm, kadın müzikte Nil ve Göksel arasındayımm, erkek müzikte naparsın yokluktan Yalın, modellerde Türkiye'nin en iyi modeli Tuğçe Kazaz(ama burada Demet Şener nasıl kategorilenmiş ben anlayamadım?), iş kadınlarında Suzan Sabancı, iş adamlarında da bence rakipsiz Rahmi Koç!

Ve jüride olsam Hakan Yıldırım (ya da Bora Aksu mu:o), Özgür Masur ve Koray Birand'ı seçerdim:) Jürinin işi daha zor:)

21 yorum:

Jojee dedi ki...

tatlım katılcak mısın Elle Style Award a?Eğer gidersen benimle de eğlenmen dileğiyle ben gelemiyorum ne yazık ki:S

STYLEISTICO dedi ki...

Canım bilgi için sağol, ben çok istememe rağmen sabah katılamadım iş yüzünden, yinde senin sayende gitmiş kadar oldum ama :)

Adsız dedi ki...

ben olsam tasarımcılarda bora aksu genç tasarımcılardada özgür masur verirdim fotogramda koray birand alması lazım zaten

Adsız dedi ki...

ben olsam tasarımcılarda bora aksu genç tasarımcılardada özgür masur verirdim fotogramda koray birand alması lazım zaten

FULYA dedi ki...

ESKİDEN MODA DENDİĞİNDE İNSANLARIN AKLINA YURTDIŞINDAKİ AKIMLAR VS GELİRDİ. SON DÖNEMLERDE TÜRKİYEDEKİ BİR ÇOK İSİM DE MODAYA YÖN VERMEYE BAŞLADI. ÖZELLİKLE ÖZGÜR MASUR UN HANGİ KIYAFETİNİ TV - DERGİLER - DAVETLERDE GÖRSEM ONA AİT OLDUĞUNU HEMEN ANLIYORUM Kİ BANA GÖRE BİR MODACININ BAŞARISI DA TASARIMLARINDAKİ İMZASIYLA ÖLÇÜLMELİ. KENDİ AKIMINI YARATAN ÖZGÜR MASUR DİLERİM YURTDIŞINDA DA AYNI BAŞARIYI KAT BE KAT ARTTIRARAK DEVAM ETTİRİRSİN . HARİKASIN!!

Aslı Ahsen AYDIN dedi ki...

Elle Style yilin moda blogu: styleboomm!!! :)

Melike Güner dedi ki...

Göksel le Nil arasında kaldığına inanamıyorum tabi ki Nil bence :)

Adsız dedi ki...

benceee

Nebahat Cehre diyorum banko 1 :)
Bora Uzer'i çok begenirim hatta aşıgım desem yeridir .skater oldugundan ödülü alabilir mi acaba diye düşündüm (:
Bennu Gerede'yle Nihat Odabaşı arasında kaldım (:

bir dee Özgür Masur diyorum (:

The Lizard Queen dedi ki...

secimlerimiz bu kadar ayni olur, direk benim sececeklerimi soylemissin. bir tek yalin yerine teoman i secebilirim belki, o kadar.

*STYLEBOOM* dedi ki...

@jojeecim ekimdeki törene katilip katilamayacagimi bilemiyorum dogrusu ama isterim tabii:))

@style-Tuğçecim keşke gelebilseydiin!!

@fulya kesinlikle çok haklısın, artık TRde de modacının imzası direk tasarımlarında kendini belli ediyor bu çok önemli! daha da iyi olacak üstelik ben eminim

@aslı ahsen: ehüehü çok tatlısın, o günler de gelir umarım:p ödül konuşmamı hazırlayayım ben

@melikeg:göksel nil kadar ön planda değil son dönemlerde iyice kabuğuna da çekildi ama onun da farklı ve beklirgin bir tarzı olduğunu düşünüyorum ben:) ama nil heralde bu kategoriyi siler süpürür:)

@zeynep vio: dedigim gibi nebahet cehre kralice, o kategoride eline su dokebilecek isim yok:))))

@the lizard queen: :))) yalin kendi mi giyiniyor giydiriliyor mu bilemiyorum ama bence tarzı pek hoş. teomanin stili zaten fenomen bir rocker stili, yani ölümsüz:)))

Adsız dedi ki...

bir insanı "iyi" eden şey -hele ki bu insan tasarımcı sıfatıyla yaşıyorsa- gönüllülüğüdür. herkes koşmasını bilir, ama durup, izleyip, konuşup dinlemeyi bilen pek azdır. herkes birilerin yolundan geçer, herkes birileri olmak ister. herkes olmak istediği o birilerini bir zaman sonra küçümser- hayat böyle- ama "iyi" insan- tasarımcı- kendi yolunu açmasını bilir. derdi vardır, kaygısı vardir. yeni şeyler, yeni duygular, yeni hayatlar arar kendine. ama hepsinde sadece "kendi" vardır. Özgür Masur böyle "iyi" bir adam. Onu tasarımcı yapan da bu kanımca. onda hayat var! kendi yolunda, koşmadan, sakince, etrafındakileri "görerek" ileryen, ve böylelikle daha derinden beslenen bir adam "Özgür Masur" ! yolun açık olsun.

maral dedi ki...

ben kıyafeti giydiğim zaman kendimi içinde özel hissetmeliyim. çok modacı var ama bana kendimi giysisi içinde farklı ve özel hissettiren bir tane var. özellikle farklı çizgisi beni gerçekten çok etkiliyor. benim favorim ÖZGÜR MASUR!!!

Adsız dedi ki...

Ya birsey sormak istiyorum demet sener ne alaka ya??? Modelligi mi kalmis? Rahmi koc u tEk geciyorum nebahat cehre ozan guven ve ozgur masur favorilerim katagorilerinde

burcu d. dedi ki...

secim yapmak cok zor...bazilari haric, hesi cok iyi. gercekten cok iyi designer ve fotografcilarimiz var.

Adsız dedi ki...

tasarımcılar styleboomda var burda neden yok yahuuu
orayada yazdım aynılarını burayada yazamk istiyorum ozaman
nebahat çehre
ajda pekkan
mehmet günsür
şebnem ferah
ümit boyner
emre aydın
tuğçe kazas
rahmi koç
tasarımcılarda bora aksu yada hakan yıldırım arasında kaldım hakan yıldırım diyorum
genç tasarımcılarda özgür masur ve zeynep tosun arasında kaldım özgür masur diyorum
fotoğrafta koray birand ile nihat odabaşı arasında kaldım koray birand diyorum

*STYLEBOOM* dedi ki...

tasarımcıları, genc tasarimcilari, fotografcilari okuyucu degil jüri oylaması belirleyecek, yazdigim gibi okuyucu ve juri kategorileri ayri ayri. ama gorunen o ki eger okuyucular oylasaydi Ozgur Masur genc tasarimcilarda bizlerin oylarini ve kalbini kazanmis durumda:))

ve bir not: lutfen yorumlariniza guzel isimlerinizi de birakiniiiz:)

halecengiz dedi ki...

nası yaa, bi saniye:) zeynep tosun'u niye elediniz ki?? :) bilstore'da ve ifw'de koleksiyonlarına yakından şahit olmuş biri olarak "en birinci" zeynep tosun'u seçiyorum ben:)))

halecengiz dedi ki...

nası yaa, bi saniye:) zeynep tosun'u niye elediniz ki?? :) bilstore'da ve ifw'de koleksiyonlarına yakından şahit olmuş biri olarak "en birinci" zeynep tosun'u seçiyorum ben:)))

Adsız dedi ki...

hale ye bende katılıyorum zeynep tosunda çok başarılı
fakat
benim ayrı bir hayranlığım özgür masur a ifw de kolleksiyonları karşılaştıracak olursak ben özgür masur u daha çok beğendim ve zaten yabancı basın da her yerde en beğendiği kolleksiyon o oldu ve ondan bahsetti
zeynep tosunda çok başarılı idi ama benim oyum özgür masur dan yana
alması gereken biri varsa bu ödül onun hakkı

tubutu dedi ki...

iş kadını: Ümit Boyner
iş adamı: Rahmi Koç
Moda ikonu: Özlem Önal


Bu üçlüyle rüya takım bile kurulur...Hem modern Türkiye' yi temsil eden ve inatla da temsil etmeye devam edn hem ülkeye faydası dokunan insanlar...


listenin gerisi ise zaten 1 yıla kalmaz değişiverir, anlamsız o yüzden. de Demet Şener nedir ya? ne alakası varmış modellikle. Hayır modellik yaptığı yıllarda da uluslararası standartta bir tip değildi ki, şimdi nerden pıtırcıklanmış...

Adsız dedi ki...

ajda pekkan
kenan doğulu
ümit boyner
koray birand
bora aksu
nebahat çehre
mehmet günsur
özgür masur
hande yener
tuğçe kazas
ali koç
zuma