8 Nisan 2010 Perşembe

HEP MODA | Hippy Hippy Shake

For English, please click...



HEP MODA'nın bu defaki konusu Hippy Modası! Mevsimsiz, zamansız, ölümsüz tarzlardan hippie tarzı hele bir de bahar gelip, güneş açıp, çiçekler çiçek çocukları çağırmaya başlayınca savaşma seviş etkisiyle tetikleniverir!

Hippie tarzını yakalamak hiç de zor değil demek isterdim ama biraz emek vermek lazım:) Aslında gardroplarınızda zaten mevcut olan parçaları "hippie belirgin" aksesuarlarla kombinlediğiniz anda renkli, özgür, rahat ve şık bir hippie görünümüne kavuştunuz demektir!

Podyumlarda hippie tarzı hemen her sezon olduğu gibi yine yenilenmiş, şıklaşmış ya da en nostaljik halinde bırakılmış olarak karşımıza çıktı.


Vivienne Tam - Reem Acra - Blumarine -Anna Sui
DvF - Naem Khan- Marni-Anna Sui


Alturazza-Etro-Erin Wasson
DvF-Etro

Hippie tarzına bürünmek için biz detaylı bir "olmazsa olmazlar" sıralaması yapalım.

Baz olarak

1) Uzun çiçekli baskılı elbiseler öyleki çiçeklere karışacak yerleri süpürecek
2) Geniş paça pantolon üstüne daracık gömlek üstüne daha daracık yelek
3)Geniş paça pantolon üstüne boyundan bağlı bikini üstler özellikle göğüsler küçükse
4) Midi çiçekli bol elbiseler
5)Deri,koton,jean gibi sade ve sadece doğal materyaller



Tabii bir hippie aksesuarları olmadan yarım bir yeşilçam erkeğinden farksızdır, sadece 2 bez parçasıyla hippie olunmaz hippie doğulmaz, asla unutulmaması gereken aksesuarlar

1) püsküllerin sonsuza uzandığı şallar
2) gümüş ve ahşap takılar, olabildiğince üst üste ve uzun kolyeler, sıra sıra her iki kolda bilezikler , kocaman taşlı ve bir dolu parmakta yüzükler( bkz. Barış Manço )
3) boncuklu renkli etnik sandaletler ya da devetüyü rengi yarım bacak deri çizmeler
4) kuştüyleri
5) çiçek figürleri, peace sembolleri, etnik örgüler



Hippie şıklığını yakalamak için tabii bunlar yetmez, hatun milletinin en önemli aksesuarlarından ve ifade biçimlerinden biri de saçıdır, e hippie duruşu için saçı da ona göre süslemek gereklidir:

1)"Bırak dağınık kalsın" mottosuyla saçlar özgür bırakılacak
2) Saçlar ya dümdüz olacak ama öyle fön çekilmişcesine düzgün değil uçlarda yamulmuş ya da yumuşak dalgaları olacak(olmadı bi gece önce bir kaç tutam örün yatın ertes gün açın)
3) İllaki ama illaki ortadan ayrılacak
4) Çiçeklerden, boncuklardan, zincirlerden ya da direk örgüden bantlar başım ağrıdı of bunaldım denmeden alnın çatını çevreleyecek şekilde takılacak
5) Perçemlerin başkaldırdığı renkli eşarplar bağlanacak
6) Geniş çeperli hasır şapkalar takılacak



Hala tam olmadım bişey eksik bişey eksik diyorsanız(gördüğünüz gibi şık olmak kolay değil) o zaman bir hippie'nin en önemli 2 aksesuarıyla görünümünüzü cilalayacaksınız hanımlar: müziğiniz ve VW Hippie-vanınızla, o konuda STYLEBOOM'un elinden birşey gelmez:)



Hippie ve boho trendi ünlüler arasında da ister kırmızı halıda yürüsün ister Starbucks'dan machiatto almaya gitsin bir görünür bir kaybolur. Tabii Nicole Richie, Mary Kate Olsen, Joss Stone ve eski Sienna Miller gibi bohonun sadık temsilcilerini saymıyoruz, onlar her zaman çiçek!



Her şey bir yana en güzeli ve en önemlisi istediğin gibi olmak, hissettiğin gibi giyinmek, içiniden geldiği gibi karıştırmak, işte o zaman sözde değil özde hippie oldunuz demektir!

Peace:)

[Görseller:wwd,style,fashongonerogue,justjared,celebgossip]

6 yorum:

Lokum Hanim dedi ki...

Inanilmaz guzel bir yazi olmus sekerim ellerine saglik =) Sahsen ben o seceneklerin hepsi ile uyum icinde yasiyorum... Ruhum renkli ne yapiyim =)

Stilcatcher dedi ki...

bohem ruhu benden de hic gitmiyo:)
let the sun shine in:)
keyifle okudum.

fioritamodatasarım dedi ki...

bize de bu retro havayı yaşatan modaya sevgilerimle ! :)

azize dedi ki...

:)ne guzel yazmıssın

*STYLEBOOM* dedi ki...

sagolun hanimlar sizler de harikasiniz:)) @zuzucum kuzum sendeki renkler zaten içine sığmıyor ojelerden taşıyor görüyorum, @itirim tam bir boho kizi hakikaten, hal hareket aksesuarlar candan hallerle, cok da yakisiyor!

Hesionka dedi ki...

harika bir yazı boom'cuğum. havalar ısınsa biraz da böyle tril tril giyinebilsek!
nerdeyse nisan'ı ortaladık, hala serin :(