28 Nisan 2010 Çarşamba

ISTANBUL FASHION WEEK AĞUSTOS'TA, MEKAN ÇOK YAKINDA BURADA!

İstanbul Fashion Week(IFW) 26-28 Ağustos 2010 tarihlerinde yapılacak, bu defa tasarımcılarımızın gelecek yaz için hazırladıkları kreasyonları göreceğiz.

IFW beraberinde yine yenilikler de getiriyor, tasarımcı ve markaların defileleri ile fuar/stand alanları bu defa aynı mekanda ve aynı zamanda fakat 2 ayrı organizasyon şeklinde düzenlenecek. Bence de her iki kolun da büyüyebilmesi ve gelişebilmesi için bu doğru bir karar, fuar defileleri, defileler fuarı tıkamaz ve ikisi arasında farkındalık yaratılabilirse muhteşem olur.

Fuar alanı ve organizasyonu için dünyada moda fuarı devi olan IGEDO ile anlaşıldı ve bugün imza töreni gerçekleşti. Collection Premiere Düsseldorf(CPD) ve Collection Premiere Moscow(CPM) gibi dünya moda fuarı takviminin en önemli ve en büyük 2 etkinliğini gerçekleştiren ve dünya devlerinin aylar öncesinden fuar alanlarını satın aldığı IGEDO şimdi Collection Premiere Istanbul(CPI) için kolları sıvayacak, Taşkışla'yı kelebeklerle donatacak, aşağıdaki benim hediye kelebeğim.



IFW ile CPI’ın 26-28 Ağustos 2010 tarihleri arasında eş zamanlı yapılacağını bildiren İTKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi'nin en büyük ideali olan İstanbul'u moda kentleri arasına sokma hedefinde bu çok önemli adım şimdiden meyvelerini vermeye başlamış. Sergileme alanlarının Mayıs ayında satışa sunulacak olmasına rağmen şimdiden Noir, Triumph, Bugatti, Burlington gibi markaların da aralarında bulunduğu 100’e yakın firma ön rezervasyon yaptırmış. CPI İTÜ Taşkışla’da konumlanacak, IFW için mekan yakında açıklanacak.




Tekstil ve deride "Made in Turkey" etiketi uluslararası arenada gümbür gümbür yerini "kaliteyle" eşit hale getirirken aynı başarının tasarımcılarımız için de bir an önce, hızla oluşmasını diliyorum. Özgür Masur, Aslı Filinta, Hakan Yıldırım ve daha bir çoğu kesinlikle uluslararası lüks standartlarda.

IGEDO adına konuşan moda direktörü Mirjam Dietz bu etkinliğin şimdi de İstanbul’da düzenlenmesinin, hem Türkiye, hem dünya modasına yeni bir soluk getireceğini söyledi. Yüzü güldüğüne göre belli ki Avrupa’nın en iyi moda markaları Türk marka ve tasarımcılarla beraber CPI’da yerini alacak, ve tabii moda profesyonelleri de ziyaretlere başlayacak. CPI’da 2011 yılının ilkbahar – yaz koleksiyonlarını sergileyecek tasarımcılarımız adına heyecan duyuyorum çünkü gelenler öyle kör alıcılar olmayacak!

Biz bloggerlar umuyorum yine yerinde sizlere herşeyleri yetiştirmeye, gözünüz kulağınız olmaya, bi güzel anlatmaya devam edeceğiz:) Şimdiden 26-28 Ağustos'u ajandalarınıza not ediniiz, mekan için beklemede kalınııız:)

12 yorum:

uyduruk prenses dedi ki...

üff yandık yine o zaman her blogda aynı şey,aynı defile,aynı kıyafetler olacak:(

*STYLEBOOM* dedi ki...

ayy aşkolsun yazmayalım sadece kendmize mi saklayalım yani:)) gecen yılki bir ilkti bence bu yıl biz de artık bazı şeyleri daha iyi, daha titiz yapacağız:) bilgi kirliligine ve tekrara son!destege devam amaaa:)

Sıla Yılmaz dedi ki...

Ben ajandama Boom'la ifw diye yazıyorum :))

Ada dedi ki...

yehuuu :) süpper! hemen tarihleri not aldım. teşekkürler boom ;)

uyduruk prenses dedi ki...

anlaştık o zaman,mucks:)

Koray Caner dedi ki...

Her blogda aynı kıyafetler olsa da herkesin anlattığı hikaye başka olur bence IFW ile ilgili :) geçen sefer yoktum ama bu sefer gümbür gümbür :)))

STYLE FOR HE dedi ki...

Nerde olucağına dair bir kesin bilgi fln varmı?

*STYLEBOOM* dedi ki...

evet evet farklı farklı yorumlarla ne de güzel oluyor!!

@style for he hayir henuz netlesmedi,belirlenir belirlenmez burada!

MODA DUYGUSU dedi ki...

bence tadına doyulmuyor.Birçok blogda görmek gerçekten çok hoşuma gidiyor.Çünkü moda tasarım eğitimi aldığım ve bu alanda kendimi geliştirmeye çalıştığım için her seferinde farklı bir ayrıntı yakalıyorum.
Hadi bakalım hakkımızdan hayırlısı olsun.Merakla bekliyoruz moda haftamızı!

Adsız dedi ki...

IFW tarihi ile ilgili bir düzeltme yapmak isterim. IFW 25-28 Ağustos CPI 26-28 Ağustos tarihleri arasında olacak. Herkesin IFW'i bekliyor olması bizleri çok mutlu etti. Mekan için sizlere şu anda net birşey diyemiyorum ama İTÜ Taşkışla Kampüsüne çok uzak olmayacak. Ağustos'ta görüşmek üzere..Esra

*STYLEBOOM* dedi ki...

esra hanim,
duzeltme ve bilgilendirme icin tesekkurler, evet herkes heyecanla bekliyor ve surekli mailler geliyor:)yeni haberleri bekliyoruuz:)

Style Tricks dedi ki...

Boom'cum haberler super, sagol! Ben de ajandama not ettim bile, tatile bile gitmek yok o tarihte, IFW nerde biz ordayız yine :)