29 Ekim 2010 Cuma

ÖZGÜRLÜK...

Bugün kutlamaların en candanını, en özelini, en içselleşmişini yaşamamız gereken bir gün, çünkü bugün kutlanan şey bayram değil, mecburiyet değil, tatil değil; nefes alıp veren, yaşayan tüm canlıların en büyük ihtiyacının yani "özgürlüğün" bir millete, kulluğa alışmış o milet daha istemeden "bahşedildiği" gündür.

Ne mutlu özgürüm...

9 yorum:

Seda dedi ki...

budur işte..

buuby. dedi ki...

ne güzel demişsin ablacım

Adsız dedi ki...

en içselleşmişi çok doğru dedin, ne mutlu özgürüm diyebilene, ne mutlu bunu farkedebilene..sağol farkındalığa katkın için. ipek

Melis dedi ki...

Boom çok güzel ifade etmişsin.

Unknown dedi ki...

"daha istemeden bahşedilmiş".. bu kadar kısa ve net ifade edilebilirdi..
"ankara duyarlılığı" diyorum ben bazen böyle durumlara! ;) bu samimiyetin hep devam etsin! sevgiler!

morkebelek dedi ki...

Atamızın sayesinde Cumhuriyetimizin 87. yılını kutlamaktan gurur duyuyorum!

Modagrafya dedi ki...

çok güzel yazı olmuş, keşke bütün insanlarımız özgürlüğün kıymetini bilse

Adsız dedi ki...

güzel kardeşim :)
ezberini güzel içselleştirmişsin ama senin kul dediğin o toplum 6 asır 3 kıtada hükümran olmuş.Senin gibi 10 kuruş alabilmek için İMFlerin önünde 40 gün secde yapmamış ama ne yaparsın kurt kocayınca itin köpeğin maskarası olurmuş.özgürlüğü kimse kimseye bedeva bahşetmez.eğer bedel soruyorsan Çanakkale'ye gidersin..oradaki meçhul askerler sana bunun cevabını verirler..

cumhuriyet çok güzel
cumhuriyetçi insanları çok severim
karıncalarıda çok severim
çünkü onlar da cumhuriyetçi :)

*STYLEBOOM* dedi ki...

sevgili adsiz,
oncelikle her cumhuriyet muhabbetinde sen ecdadin bilmem kac yil hukum surdu biliyor musun kismini duymak cok sıkıcı, evet biliyoruum?

ama gecmis gecmiste kalmis, nice imparatorluklar yikilmis, misal roma imparatorlugu yikilmis ama bugun 2 gezegen adi saysan roma tanrilarinin isimlerini sayiyorsun, misal buyuk britanya bit kadar kalmis ama bugun dunyanin buyuk yuzdesi ingilizce konusuyor, misal ispanya kralligi duman olmus ama bugun butun guney amerika hala onlarin sayilir. ve evet osmanli yikilmis zar zor kurtarilmis ve sizin bana hatirlatmaniza gerek olmayan bedeller odenerek alinmis anadolu ve istanbul simdi dogru IMFnin onunde diz cokuyor, bize de kalan bu.

Ben burada bedelsiz oldu zaten dememisim, Canakkale sehitligini o en harap halinden afise oldup da mecburen duzenlendigi bugunku haline kadar ziyaret etmisim.