12 Mayıs 2010 Çarşamba

RED CARPET | Cannes 2010 1. Gün



İlk günü Cate Blanchett'le açacak olan Cannes umduğum heyecanı bana verdi! Ne demişler nasıl başlarsa öyle gider:)

Gündüz basın toplantılarında pastel tonları tercih edilmişti. Jüri görevinde bulunan ve her zaman nefes kesici olan Kate Beckinsale mor ve lila karışımı modifiye bir CHRISTIAN DIOR Sonbahar 2010 tasarımı seçmişti, ayakkabılar son zamanların gözdelerinden BRIAN ATWOOD.
Cate Blanchett ise günü ARMANI PRIVE ile açtı, evet evet yanlış duymadınız couture! Basın toplantısına couture giyebilecek bir kadın varsa, işte o özel bir kadındır:) Blanchett'in etek ceket ikilisi, ayakkabıları da dahil olmak üzere ARMANI PRIVE İlkbahar 2010 koleksiyonundan, ceketin üzerindeki hilal broş çıkarılmış.



Ve akşam Robin Hood prömiyeri için kraliçe kırmızı halıya indi! ALEXANDER McQUEEN'i en zarif ve gösterişli şekilde onore eden Cate Blanchett tasarımcının ölmeden önce kendisinin giymesini arzu ettiğini söylediği bir ALEXANDER McQUEEN Prefall 2010 elbise içindeydi. Oldukça ağır, hatta oryantal motiflere sahip elbise kocaman kurdelelere sarmalanmış güller taşıyan kocaman bir kartal motifine sahip, büyük bir kraliyeti ve onun kraliçesini anımsatan, büyük konuşan bir tasarımdı. Doğrusu belki bir başkası üzerinde acaba olacağım elbiseyi her zaman daha yumuşak seçimler yapan Blanchett üstünlükle taşıdı.



Kırmızı halının hayal kırıklığı yaşatmazlarından Kate Beckinsale beni gurulandıranlardan:) MARCHESA tasarımı şifon, nakış ve payetlerle süslü hacimli elbisesi zerafetine de uygun bir seçim fakat bence Aishwarya Rai'nin hacmi ve işlemelerine yenik. Yine de bir elbisenin içinde Beckinsale varsa 1-0 önde başlıyor demektir!



L'oreal Kızlarını temsilen Aishwarya Rai ve Eva Longoria devasa elbieleriyle kameralara sığamadılar! Her ikisi de enfes, gösterişli elbiseler seçmiş olsa da Aishwarya Rai benim BİRİNCİ GÜN FAVORİM.

ELIE SAAB İlkbahar 2010 Couture elbisesindeki dilim detaylar, dilimler arasına serpiştirilmiş işlemeler, gövdeye belli belirsiz sarmalanmış şifonu ile muhteşem bir elbise ve hem renk, hem kesim olarak taşıyana da güzel gözleriyle çok yakışmış.

Geçen yılki Versace'siyle beni uçuran Eva Longoria yine zarif ama gösterişli, bu defa seçimi EMILIO PUCCI.



Cannes daha ilk gününden bir ilke imza attı: GUCCI'nin beklenen couture koleksiyonundan bir ilk kırmızı halıda görüldü. Salma Hayek şarap rengi GUCCI PREMIERE tasarımı içinde maalesef bir tane bile zarif poz veremese de elbisenin rengi kendisine çok gitmiş, omuz ve beldeki payetli aplik bana çok sıradan geldi, omuz detayı haricinde öyle çok beğendiğimi söyleyemeyeceğim, en azından çıkış yapacak bir parça değil!

Helen Mirren her zaman olduğu gibi! Kadın dünyanın en iyi üzümünden yapılmış, en derin mahseninde saklanmış şarap sanki. Her defasında güzel, her defasında yaşlanmaktan korkma diyor! Siyah elbisesi ELIE SAAB Sonbahar 2010 koleksiyonundan.

Kirsten Scott Thomas da ARMANI PRIVE İlkbahar 2010 koleksiyonundan bir elbiseyi yine hilal aksesuar olmadan giymişti. Natalie Imbruglia'nın zincir,payet ve drape detaylı ALBERTA FERETTI elbisesi Sonbahar koleksiyonundan.

[Görseller:justjared,reuters,getty]

3 yorum:

Gizzy dedi ki...

benim favorim marchesa ve kate beckinsale!!!:)

aysegul in ny dedi ki...

ofısten o kdr gec cıktım ve eve o kdr ıs getırdım kı bu post ve onunde kı:)) kendıme getırdı beni sevıyrum valla billa su kırmızı halı ıslerını:)

*STYLEBOOM* dedi ki...

:)) benim de ikincim marchesa @gizzycim
@aychulus seninki hangisi sekeriiim?