31 Mayıs 2010 Pazartesi

KOLTUKTA: ALIŞVERİŞ CİNİ | Cin Styleboom İçin Alışverişe Çıktı!

Bu ayın son konuğu 2010 Blog Ödülleri Moda Kategorisi "1"incisi, alışverişin "1" numaralı ismi, bizim "1"tanemiz sevgili ALIŞVERİŞ CİNİ ! Siz Styleboomerlar için sezon trendlerinden burada da yazdığım ÇİÇEK DESENLERİNİ seçti, nereleden neler alabilirsiniz çiçekli çiçekli yazdı:) Siz STYLEBOOMERlara da çiçeklerinizi seçmek, yorumlarınızı göndermek kaldı:)



Bahar geldi, havalar ısındı, çiçekler bütün güzelliğiyle açtı. Ama bu yaz çiçekler sadece bahçelerde değil aynı zamanda vitrinlerde de. Bu sezonun en büyük trendlerinden çiçek desenlerini incelemek için Styleboomerlarla birlikte ufak bir sanal mağaza turu yapacağız bugün. Bakalım çiçek desenleri hangi mağazaların vitrinlerini nasıl süslemiş...




Öncelikle TOPSHOP ile başlayalım. Topshop çiçek desenlerini en bol kullanan ve en güzel kıyafetlerle birleştiren bir marka oldu bu yaz. Topshop'taki çiçek desenli elbiseler, bluzlar, tulumlar hatta ayakkabılar oldukça dikkat çekici görünüyor.



Topshop'la aynı çizgiyi izleyen MISS SELFRIDGE de bu trendi en iyi uygulayan markalardan. Miss Selfridge'te de yine bol bol çiçek desenlerini bulmak mümkün. Çantalar ve takılar da çiçeklerden yoksun kalmamış. Çiçek desenleri ile arası o kadar da iyi olmayanlar da küçük çiçek desenlerini tercih ederek veya çiçek desenli aksesuarlar, takılar ile bu trendi takip edebilirler.




Gelelim ZARA'ya, her zamanki gibi Zara sezonun trendlerini en güzel şekilde bize sunmaya devam ediyor. Bu kez de Zara'daki kocaman çiçekli büstiyerleri, bluzları, çorapları çok beğendim.




İPEKYOL koleksiyonunda da küçük çiçek desenlerine fazlaca yer verilmiş. Büyük çiçekler daha gösterişli ve dikkat çekici dururken küçük çiçekler daha sevimli bir görüntü çıkarıyor ortaya.




MANGO'nun çiçek desenleri de görülmeye değer. Özellikle de uçları beyaz dantelli, çiçekli eteği çok beğendiğimi söyleyebilirim.




Son olarak VERO MODA'ya da bir uğrayalım. Vero Moda'da daha uygun fiyatlarla yine aynı tarzda çiçekli bluzlara, eteklere rastlamak mümkün...

Umarım bu ufak sanal mağaza turumuz Styleboomer'ların hoşuna gitmiştir. Herkese bol çiçekli günler diliyorum!

30 Mayıs 2010 Pazar

STYLEBOOM Hürriyet Look'da !!!



Dün STYLEBOOM Hürriyet LOOK'daydı, hem de manşetten:p, hem de efsane KATE MOSS'un hemmen üzerinde, hem de biricik blogger arkadaşlarından bazılarıyla(OffNeGiysem, AlışverişCini, Fashion By Siu, DB Junk) yan yana !! Mutluyum, gururluyum:)) İç(yani kocacım) ve dış(yani arkadaşlarım) temsilciliklerde kutlanıyorum:))

"Blogger Olmak" konulu yazıyla birinci sayfadan boomlamamı sağlayan siz biricik Styleboomerlara bir kez daha beni takip ettiğiniz için çok ama çook teşekkür ediyorum:) Ama teşekkürüm bu kadarla kalmayacak, sürprizimi bekleyiiin:))



[Görseller: Hürriyet]

28 Mayıs 2010 Cuma

RED CARPET | Sex and the City 2 Londra Galası

SATC2 Londra glası beklediğim üzere New York'takinden daha iyiydi!

Herşeyden önce galada ALEXANDER McQUEEN vardı! SJP tabii ki de Londra için onu seçmişti,hem de taaa İLKBAHAR 2008 koleksiyonundan; arkası uzun önü kısa asimetrik balon eteği, drape detayları ve yalnıza tek göğüste farklılaşmasıyla ben elbiseyi çok çok çok . Ayakkabıları ise çok güzel bulmama rağmen elbiseyle fazla uyumlu olduğunu düşünüyorum. Ve ilk filmde yaptığı gibi Londra'da yine çılgın birşapka gördük SJPde, PHILIP TREACY şapkayı da çok beğendim ben:)



Cynthia Nixon tenine yakışan mavi tonda asimetrik bir NARCISO RODRIGUEZ içinde, hiç heyecan vermeyen bir elbise!

Kristin Davis yine vintage tercih etmişti, bu defa Decades Inc.den altın rengi bir NORMAN NORELL, bence zayıf bir seçim, ya da ben SATC'yi pek abartıyorum:)

Kim Catrall da vintage seçenlerden, siyah Hollywood divalarını hatırlatan elbisesi THIERY MUGLER. Bence muhteşem görünüyor.



[Görseller:JustJared]

AKSESUAR | Güneş Dericioğlu Galata Lastik Pabuç'ta!

Galata Camekan Sokak bu gece itibariyle kahkahaya doyacak! Yanında birbirinden güzel ve rengarenk çantalara, çünkü GÜNEŞ DERİCİOĞLU yeni butiğiyle Lastik Pabuç'un hemen altında yerini aldı!



DERİCİOĞLU'nun çok ama çok güzel yaptığı iki şeye yakından tanık oldum: kahkaha atmak ve çanta yapmak! HOTİÇ'ten bildiğimiz İstnbul silüetli çantalar da onun imzası haline gelen semicircle çantalar da en renkli, en gökkuşaklı halleriyle raflardaydı! Yanında yepyeni "fikir"lerle yeni çantalar da tabii.







Fotoğraflar: Tolga Günay

27 Mayıs 2010 Perşembe

GALATAMODA FERMANLARI!

Cümle hanım duydu da siz yine de işten güçten, acaba pahalı mıdırdan, aman daha çok var sonra uğrarımdan fırsat bulup da GALATAMODA'ya göz atmadıysanız, ve her blogda görmenize rağmen baymadıysanız:), buyrun STYLEBOOM'a.

Ferman 1: hemen gidile

Ferman 2: Galatamoda'ya gidiyorum ay modasal ortam diye düşünüp Boom gibi tarz, şekil yapılmaya, onun yerine mini kabinlerde şak diye çıkardım hop diye giydim türünde kolay bir kıyafetle giyile

Ferman 3: Tüm standları gezmeden bir şey almam da almam diye ısrar edilmeye, çok ama çok beğendiğin hemen alına(çünkü geri döndüğünüzde yerinde yeller esebilir)

Gelelim biz ne gördük, ne giydik, ne almaya karar verdiklere:))



1000 derece sıcakta hiç üşenmeden her tasarımcıya uğrayıp sizler için kabin manyağı olan bendeniz ve Iconjane birbirinden güzel tasarımları bir bir giydik! Herşey ZEYNEP ERDOĞAN'da başladı, zaten ilham perim NİL ERTÜRK'ün dün sabah gelen postuyla iştahım kabarmıştı. Yukarıda üzerimde gördüğünüz elbise baştan ayağa vücuda oturması, göğüs kısmı ve peplumvari panellerini süsleyen fırfırlarıyla benim bir numaralı favorim ve sanırım tüm twitter aleminin:) Ferhan'ın üzerindeki abstract ceket de bir diğeri! Bu standda fiyatlar gayet uygun. O standda kostümler kadar güzel olan, tatlı olan, biricik olan bir diğer şey de Styleistico'ydu!



GALATAMODA açılışını ise ben, Stilize, StyleTricks ve OffNeGiysem yaptık:) Öğle arası kaçamağı yapan bu hanımların patronlarına sesleniyorum, sizde hiç insaf yok mu bre patronlar, kızlar yemedi içmedi, öğle arasını modaya adadı!

Ferman 4: GALATAMODA süresince öğle tatili uzatıla!

O sırada yanımıza tatlı mı tatlı hem takipçim olan hem dee yeni bir blogger olan TuuceDadandı geldi. Onunla AIDA PEKIN ve ELIF CIĞIZOĞLU'nu gezdik, beğendik!



Galatamoda'ya ilk ayak basanlardan biri de canım cicim arkadaşım StilCatcher. Üzerindeki şahane tshirtü Terkostan bulmuş, en bayıldımmmm! O renk, o desen! Benim üzerimdekiler:
Şapka: Zara Men(kocacığın gardrobuna bay bay, boomla renkli hayata hay hay)
Bluz:İpekyol
Etek:Koton
Ayakkabılar:Jessica Simpson
Çanta:Zara
Bilezik:Ankaradan Takı Market
Foto makinesi: Sony
Su: Hayat




Yahu modasal aktiviteler öncesi de insan biraz cardioydu kondisyondu yapmalı! GÜNSELİ TÜRKAY standında perişan haldeyim, ama neden?




Sanırım mutluluktan! TÜRKAY elbisem için ölçülerimi alıyor aşağıda! YUHHHİİİİİİİİİİİ! Bu arada bizimle biz gibi çok eğlenen ve inanılmaz ilgilenen GÜNSELİ TÜRKAY'ın üzerindeki t-shirt'e dikkatinizi çekmek istiyorum, o grafik desen ve omuzdaki o denim aplikle enfes değil miiii??? BURADA BİR FLAŞ HABER GEÇELİM O HALDE! Günseli böyle rahat ama yeni, yepyeni tshirtler hazırlamış sizin için ve renk renk çok rahat, çok stylish ayakkabılar! Yanında mis gibi sanat kokan, resim kokan tulumlar, bluzlar ve kokteyl elbiseler. Bu standa uğramadan geçmek delilik!

Ferman 5: Festivaller kapımızı bir bir çalarken bu tshitlerden edinile!



BAHAR KORÇAN standında tasarımlar kadar şık, şeker ve yumuşacık diğer şey yukarıdaki güzel hanımlardı! Bu arada KORÇAN yine doğal materyallerle, çizgi kızlarla, melek kanatlarla birbirinden güzel elbiseler ve yanında yastıklar, havlular hazırlamış. Öyle tatlılardıki! Fiyatlar ortalamanın üstü ama her biri el boyaması ve tamamen doğal malzeme için ortalamanın altı.



AIDA PEKİN'e bayılıyorum, bence etrafa bakarken benim o bayıldığım ve içind eyaşamak istediğim çizgi filmler şeklinde görüyor seni, beni, kelebeği, Galatayı:) Fuşya çiçek, yeşil saplı soyut lale favorimmmm! Halihazırda bayıldığımız takılarını anlatmaya gerek duymuyorum ama duvarda asılı o enfes desenli eşarp/fularımsıya fena vuruldum! GÜLBEN ERGEN ben dönünce alırımlayana kadar almış, takmış, röportaj bile vermişti aghhhh!



ELİF CIĞIZOĞLU bizi bizden alanlardan, sırf askıda duran ve uzaktan "şşt gelsene gelsene " yapan neon renkler bile sürüklenmemize. Üzerinde lale motif olan mini eteği çok sevdim, onun kadar mini aynısından bir de ceket var:)) Iconjane'in üzerinde gördüğünüz enfes elbisenib sırtı bele kadar açık, iannaılmaz hoş bir elbise. Bense saks mavisi halter neck uzun elbiseye vuruldum, önce rengi sonra da evaze inen eteği ve üst gövdeyi daha dolgun gösteren modeliyle her bir şeyini beğendim. Renk öyle keskin ve hoş ki elbisede herhangi başka detay yok ama benim düşünce balonumda "bunu giymiş, üstünü kat kat kolyeler ve upuzuuun küpelerle süslemiş salınan bir Boom" var!



Bir ufak su molası vereyim diye su almaya giderken CEM LOKMANHEKİM standı önünden geçme gafletinde bulunuyorum! Dehidrasyon da neymiş, gel bak biz ne güzeliz diye beni çağırınca boncuklar, kıramıyorum! Yazın en güzel, en parlak renklerinde boncuklardan yapılmış bilezikler üst üste öyle güzel ki, altın rengi detaylarla çok zengin ve farklı. Yine mini boncuklardan yapılmış yüzükler hemen her parmağa takılacak kadar cici ve fiyatları gayet makul. O gördüğünüz muhteşem çiçek yüzük favorim!



ÖZGÜR MASUR hanımlar ilk günden kapanın elinde kaldı! Standda Ferhat bey hanımlar arasında dumura uğramış, hangi birini güzelleştirsem telaşı içinde herkesle ultra centilmenlikle ilgileniyordu. Renkler pastel. Favorilerin derin sırt dekoltesi ve bu yazın bomba trendlerinden bol drapesiyle ve can alıcı moruyla ve volanlı eteğiyle yukarıaki iki elbise! İlgilenen varsa evet Bihter elbiselerinden de bazıları orada! Fiyatlar belki günlük hayat için değil ama düğüne, baloya giyeceğiniz şeyler için gayet iyi!



Bu elbisenin de deseni ve renkleri çok hoşuma gitti! Son günse kendime çalıştım, ciciler aldım:) O sırada BayanMor'la karşılaştık, hemen bir foto, bu kız çok şeker çoook! Vintage bluzuna bayıldım:)





KIKI'S gibi "ifade"li asarımlara bayılıyorum! Bu stand sizi güldürürken düşündürüyor: "Hmm acaba hangisini alsam??" :)

Ben "broşlara, çift taraflı giyilen bir cekete ve yukarıdaki t-shirte bayıldım, kendime bir de I AM NOT SHORT, I'M JUST FUN SIZE diye bağıran bir broş aldım:))


Buraya koyamadığım ama çok güzel parçalara sahip bir çoklarından biri de GAMZE SARAÇOĞLU, İDİL TARZİ ve ÖZLEM SÜER'di. SÜER'e balosu, düğünü olanlar koşsun, hatta uçsun çünkü hem çok güzel perikızı tarzı modeller var hem de SÜER adı için fiyatları çok çok ama çook makul! SARAÇOĞLU'nun marine uzun elbiseleri muhteşem! Yine marine tazrda incecik trikolardan elbise, etek ve bluzlarla TARZİ de öyle. ÇİĞDEM AKIN'a ait renk renk ve şifon inceliğinde trikolardan biri ise kesinlikle benimmm olacak!



İşte ilk gün böyle geçti, bugün ben muhtarlığa biraz ara verdim, yarın umarım yine oradayım:) Siz de GALATAMODA'ya yeni yerinde bir uğrayın, kendinizi Bodrum'da beachte hissettieren enfes elbiselerle donanmış bir yerde, Dinamo müzikleri eşliğinde bir günden mahrum bırakmayın!

26 Mayıs 2010 Çarşamba

BOOM'STYLE | Yael Morel, Begüm Salihoğlu, Galata Moda Uğruna Boom:)



Yetenek muskası Yael Morel'in LIFE IN MONO markalı şapkasına kavuştuğum gün kendimi dışarı atmıştım, işte o günden kareler! Diğer cicilerse aşağıdaki resimde de gördüğünüz Begüm Salihoğlu çekimine giderken giydiklerim. Artık biliyorsunuz kıyafetlerin büyük resimleri, detayları ve markaları için buraya tık tık :))

Veee unutmadınız eminim ama benden yine hatırlatması GALATAMODA bugün başlıyor ve ayın 30'una kadar devam edecek, sizin için Begüm Salihoğlu'nu GalataModa'dan önce giymiştim. Fazlası için dooğru Tepebaşı TRT Binası önüne:))


25 Mayıs 2010 Salı

ALIŞVERİŞ | Sınırlı Sayıda Alice T-Shirtleri 28 Mayıs'ta OUTLETIMde!!!



ALICE HARİKALAR DİYARINDA söz konusu olur da, STYLEBOOM yazmaz mı!! Yıllardır modaılara ilham veren, bu sene ise dergilerden vitrinlere her yeri etkisi altına alan ALICE iştahınız benim gibi hep kabarıksa TIGLON ve OUTLETIM'den çok güzel bir haber var!

Gördüğünüz fotoğraflarda biriciğimiz Nil Ertürk'ün stylingi ve Dilay Kemer'in modelliğinde Tiglon'un Alice Harikalar Diyarında DVD si için yurtdışından özel olarak getirttiği 5 tshirt var.



Bluray olarak çıkacak DVD tanıtımı kapsamında getirilen bu birbirinden güzel ve sınırlı sayıdaki tshirtler 28 Mayıs'dan itibaren outletim.com'dan satışa sunulacak.

Ben benimkini seçtim bile, sizinki hangisi olsun??


HEP MODA | Tell me More ! Tell Me More! GREASE



50'ler ve sunny sunny California:)) Tam da Boom'luk ! Yıllar geçti ama hala Tell Me More! Tell Me More! diyebiliyorum Grease söz konusu olunca!

Aslında bir Broadway müzikali olan ve adını 50'li yıllarda Amerikan gençliğine verilen "Greasers"dan alan GREASE, yönetmenliğini Randal Kleiser'in yaptığı ve muhteşem John Travolta Olivia Newton-John ikilisinin başrolde oynadığı filmiyle durdur, başa al, seyret, birlikte söyle şeklinde bütün dünyanın gönlünde taht kurdu. 1978 yılından beri!

Kötü çocuk "greaser" Danny Zuko ve güzel mi güzel "pretty girl" Sandy Olsson'un yaz aşkıııı enfes kıyafetler, güneşli günler, neşeli tipler, uzun kanatlı arabalar, unutulmayacak şarkılar, kusursuz bir koreografi ve harikulade 50ler eşliğinde anlatılmaktadır. Aşk, gençlik, müzik, arkadaşlık ve yazzzzz:)

Filmde feci güzel arabaları şak şak tamir eden siyah deri ceket, beyaz atlet, jean ve tonlarca briyantin içindeki Doody, Sonny, Putzie isimli çocukların içinde ennn yakışıklısı tabii ki Danny'dir:) Saçları hiç bozulmayan, kabarık pastel renkli elbiseler giyen, kapri pantolon üstü dar triko hırkaları olan, güzellik okulu mezunu, mektupları parfüm kokan, sevgilileriyle ilgili her şeyden anı defteri hazırlayan kızlar da:)))

Ve tabiii GREASE modası...Anlatmaya gerek var mı!? O zaman bugün gardrobu açıp iki GREASE şarkısıyla havaya girelim:))





RED CARPET | Sex and the City 2 New York Galası



Sarah Jessica Parker'ın sürpriz yapacağından adım gibi emindim! Hayır herkesin beklediği gibi bir HALSTON HERITAGE giymedi!!! Onun yerine ilkbahar 2010 koleksiyonundan sarı bir VALENTINO COUTURE tercih etti.

Cynthia Nixon ise siyah seçti, elbisesi CAROLINA HERRERA Sonbahar 2010 koleksiyonundan.

Kristin Davis de parlak pembe vintage bir JEAN DESSES vintage elbise seçmişti, DECADES INC.den.

Kim Katrall şaaşayı temsilen NAEM KHAN giydi.

Sırada bence çok daha muhteşem geçecek olan Londra galası var! Lal laaaa:)) Ne dersiniz SJP Londra'da ne giyecek? Beklentimiz MCQUEEN!


24 Mayıs 2010 Pazartesi

GALATAMODA | GALATAMODA İÇİN BEGÜM SALİHOĞLU GİYDİM

Fotoğraflar : Tolga Günay



Bu hafta telefonum çok güzel bir proje için çaldı !

Daha önce haberini burada vermiştim sevgili Styleboomerlar, Çarşamba günü(26 Mayıs) her sene iple çektiğimiz, pek sevdiğimiz bir çok ünlü tasarımcının yanında keşfedip hayran olacağımız yeni isimlerin de yer alacağı GALATAMODA yeni yerinde başlıyor. Tasarımcılar bu dolu dolu 4 günlük moda festivaline özel parçalar hazırladılar ve işte onlardan biri olan BEGÜM SALİHOĞLU 'nun GalataModa kreasyonlarını da SİZLER için ilk ben giydim:))


Cuma günü aldım elime ışıl ışıl maskemi, çaldım BEGÜM SALİHOĞLU'nun Bebek'teki kapısını!


Yukarıdaki pudra rengi elbiseyi hem sezon renklerinden pudra hem de göğsündeki dantel detayın verdiği romantizm sebebiyle öneriyorum. Elbise yumuşak, rahat ve akışkan. Aynı elbisenin dantelle kaplanmış bir başka versiyonu da var,ki o da oldukça güzeldi.



BEGÜM SALİHOĞLU'nun parlak renkleri bir başka! Yeşili, mavisi, fuşyası en can alıcı tonlarda :)) Burada modellik yapmaktan perişan olmadan az önce hala lay loy şeklinde gülüp eğleniyorum:))




Enfes yeşiliyle yukarıdaki elbisenin dokunuşu öyle güzelkiii! Anvelop etek kısmının drapelerle toplanmasını sevdim, bu sezon drape biliyorsunuz her yerde, bir de omuzların dökümünü ve tabii bana güneşli günleri hatırlatmasını:) Elbisenin arkasındaki gümüş rengi uzun fermuarı da! Bu arada showroomdaki cansız manken de bu elbiseden giymişti, bi ara fotoğrafçı arkadaşım onu çekince kıskanır gibi oldum ama bence ben galibim:)



İşte bir diğer favorim! Renkler: su yeşili ve fuşya :) Drapeler: şifon şifon :) Ve etek ve bluzda ayrı ayrı olan ama birbirini tamamlayan metalik zımbalar !!



İnsana kendini prens uğruna denizlere veda eden ve karaya yeni ayak basan bir denizkızı zannettiren bu su yeşili eteğe bayıldımmmm(benim prens bu imayı anlayacak mı bakalım)! Tam da ben bayılırken Başak Dizer Fransez geldi ve Aşk-ı Memnu'nun yeni bölümünde giymesi için Peyker'e götürdü:)) Çarşamba elinizi çabuk tutar GALATAMODA'ya uğrarsanız Peyker'den önce ben giydim hıh diyebilirsiniz eşe dosta demedi demeyin:)) Bu etek ve bluzun da alternatif renkleri var. Burada gördüğünüz gibi sıcak kumlardan serin sulara atlar gibi pozlar vermem gerekirken ben ara ara kopuyorum, olan pozuma oluyo!



BEGÜM SALİHOĞLU'nun GALATAMODAcılar için bir de sürprizi var:Plaj Kıyafetleri ! Pastel tonlarda hazırlanan bikini üstü elbiseler ve kimonolardan uçuk mavi bir model denedim. Çiçek apliklerle kaplı gögüste büzülerek fiyonkla bağlanan straplez elbisenin içinde ayrı bir de astarı var, yani ister bikini üstüne geçirin, ister astarıyla bir elbise gibi kullanın. Maviyi giydim ama gözüm pembesinde kaldı.



BEGÜM SALİHOĞLU'nun showroom'u aydınlık, rahat ve çok şık. Yukarıda askıda ve cansız mankenlerde gördüğünüz parçalar 26-30 Mayıs arası (bu defa Kuledibinde değil yeni yerinde ) TEPEBAŞI'nda kurulacak olan GALATAMODA'da olacak. Koleksiyon tasarımcının İlkbahar/Yaz kataloğunda da bulunan bir çok güzel parçayı kapsıyor. Dantel, jarse ve ipek öne çıkıyor, GALATAMODA'ya özel hazırlanan koleksiyonda en yüksek fiyat 750 lira olacakmış.



STYLEBOOM bir tasarımcıya uğrar da couture giymeden durur mu?? Şanım yürüsün dedim, bir de couture parça seçip giydim:) Yukarıda gördüğünüz kuş tüylerini andıran ipek şifon parçalarla hazırlanmış elbise GALATAMODA'da yok tabii ama yaklaşan düğün ve mezuniyet sezonu için aklınızda bulunsun, bu ve buna benzer pek güzel couture elbiseler Begüm Salihoğlu'nun Bebek Bostanı Sokak'taki showroomunda ve Beymen'lerde sizi bekliyor . Rengi, dokunuşu, göğüs altından beli kavrayan gümüş rengi kemer detayı ile ben bu elbiseye bayıldımm! Hatta fotoğraflarımı çeken arkadaşım bile en son bana "bi kuğu ol!" diyordu:)))


GALATAMODA
26-30 Mayıs
TEPEBAŞI TRT BİNASI ÖNÜ