12 Mayıs 2010 Çarşamba

KOLEKSİYON | St. Tropez'de CHANEL Cruise 2011 Koleksiyonu

Tanrı Kaiser'i ve huysuzluğunu korusun! Ona bunları yaptıran her neyse hepsini!! Saint Tropez 2 gündür kısa film, oyunlar, partiler ve cruise 2011 koleksiyonunun gösterildiği defile dolusu CHANEL keyfi sürdü. Puppp!

Koleksiyona geçmeden önce Karl Lagerfeld'in Pazartesi günü gösterimini yaptığı REMEMBER NOW isimli 17 dakikalık kısa filminden biraz bahsedeyim; filmde de cruise koleksiyonunda etkisi görülen Fransız nostaljisi görülüyor; Colette, Francois Hardy, Alain Delon ve sonrasında Mick ve Bianca Jagger'a da göz kırpıyor.

00

Koleksiyona geçersek, St. Tropez'de marinada gün batımına doğru başlayan şovda modeller ayakkabıları ellerinde bir tekneden çıkarak podyuma dönüşen iskelede yalınayak yürüdüler. Koleksiyonun kimliği Fransız, çok Fransız ama yine de yer yer o sınırdan taşıyor . Yumuşak, şık, rahat, bazen erkeksi, sert, unutulmaz VE TANRI KADINI YARATTI filmiyle Brigitte Bardot'nun nü güzelliği kıyafetlerin üzerinde.

01

Uçuşan şifonlara kondurulmuş pastel çiçeklerden, gelecek sezon buna hazır olmamızı bir kez daha haber veren pötükareler, kuyruklu ceketler ve kısacık şortlar, hardal ve sarıyla gün batımını selamlayan 70lerin hippi stiline lüks dokunuşlar, renkli çizgilerden uzun ince silüetlerde trikolar, geniş şapkalar, kemerler ve beyazlarla Küba 'da geçen Bond filmlerini anımsatan maskülen ama dökümlü takımlar, ağlar ve transparanlarla çok geniş bir yelpazede gidip gelen, vintage görünümün ağırlıkta olduğu koleksiyonda benim en beğenmediğim kısım CHANEL zincir kemerlerin süslediği kısa paçalı ve yüksek belli boru paça pantolonlar oldu.

02

CHANEL'in siyah ve beyazına pembe her tonuyla, hardal ve kiremit de en kararlı tonlarıyla eşlik ediyordu. Bir kaç da neon.

Payet kostümler elbiselerin panellerinde ya da ceketlerde görülse de pullar bordürlere, çiçek işlemelere ve tüvit aralarına serpiştirilmiş olarak da kullanılmıştı.

05

03

06

04

07

08

09

10

11

Kısacası ben koleksiyonu özellikle tek tek parçaları pek beğendim, bir Cruise koleksiyonu olarak 70 civarı parçaya sahip zengin ve özgür bir koleksiyon olması da hayranlık uyandırıcı. Fransız Rivierası'nda jet sete ve ünlülere sunulan koleksiyon kadar güzel ve alımlı olan da tabii ki ön sıraydı! Tatilin tadını çıkaran biricik şıkım Diane Kruger ve sevgilisi Joshua Jackson sadece giyimde değil oyunlarda ne kadar başarılı olduklarını gösterdiler. Chanel'in elçisi olan Vanessa Paradis paparazzi ilgisi defilenin önüne geçmesin diye olacak sade bir kostümle hep geri plandaydı.
89




[Görseller:wwd,zimbio]

7 yorum:

The Lizard Queen dedi ki...

oh hayat vanessa'ya guzel valla. st. tropez'deki ultra luks evinde johnny ile yasa, evinden az otede chanel defilesi olsun, ona ugrayiver. nasil dayaniyor bu tempoya acaba...

*STYLEBOOM* dedi ki...

HEM DE NE OHHH!

ananem hep disleri ayrik olanlar cok sansli olur derdi, gidiim kendi kendime icabima bakayim ben de bari:)

feşın iz peşın dedi ki...

harika post, herzamanki gibi. Ancak biz o fotoları büyütüp inceliyoruz, keşke flickrda açılmasa, evet ordan da büyütülüyor ama eski sistem daha bi güzeldi:)

*STYLEBOOM* dedi ki...

sagol fesincim bu cok pratik oluyor diye tavsiye ettiler digeri epey ugrastiriyordu ama zaten hem bunu tam beceremedim hem de flickra gitmes benim d ehosuma gitmedi. bugun icinde yine ski hale dondureyim ben:))

modafobik dedi ki...

Tanrım, insan bi' Chaneeeeeel! diye bağırası geliyooo!
Ve kesinlikle fotoğraflar eski sisteme dönmeli ((:

Pinor Çen dedi ki...

Yine döktürmüşler. =)

BASHAK. dedi ki...

Su ayrik dis olayina katiliyorum.Vanessa dan hic hoslanmiyorum.Ayrica luks hippie tarzin elbiselere bittim.Luks olmasa da forever hippie demek istiorum.