18 Mayıs 2010 Salı

KOLTUKTA: ÇANTAMIN İÇİNDEKİLER | Zuzu'dan Yaz Oje Renkleri, Trendleri

STYLEBOOM'un bu ayki ilk konuğu sizi güzelleştirecek bir isim!

Benim gibi French ve kırmızı oje arasında yaşayıp giden birine bile renkleri sevdiren, tırnaklarında muhteşem desenlerle harikalar yaratan, yetenek kumkuması, oje duayeni, ÇANTAMIN İÇİNDEKİLER blogunun sahibesi Zuzu ojede yaz trendlerini ve renklerini, ve hatta marka önerilerini sizin için yazdı:)) Onu okyanusaşırı okyanusaşırı kocaman öpüyorumm!



Merhaba StyleBoomerlar,

Sevgili StyleBoom’un bu ayki konuklarından biri benim. Biraz heyecanlıyım. Hem ilk defa konuk yazar oluyorum hemde Styleboom'da :)

Bu yazıda sizlerle 2010 yaz rengarenk oje koleksiyonlarini incelemek istiyorum…



İlk başta kraliçe.. Her yerde olduğu gibi CHANEL, oje renklerinde de bir öncü. En basit örnekleriyle çok gerilere gitmeden kış sezonunda tırnaklarımızdaki kum rengi! CHANEL’in Particuliere'i çıkartmasıyla bu ton hayatımıza girdi, geçen yaz ise Jade her yerdeydi, ki bu sene de hala esmekte:) Yani CHANEL bizim renkli dünyamızda çok önemli bir yere sahip.



Ama ne yazik ki çok üzülerek söylüyorum, bu sezon CHANEL bize çok değişik renkler sunamadı. LES POP-UP Summer 2010 koleksiyonunda 3 renk bulunmakta . Üçü de bildiğimiz renkler. Uçuk pembe (ki en değişik olanı, içinde belli belirsiz minicik pırıltılar mevcut), turkuaz rengi ve koyu bir pembe tonu….

Ve 2. yaz koleksiyonu CHANEL NOIR ET OR Summer 2010. Bu koleksiyon da gene 3 ayrı renk içermekte. Mat siyah, sarımsı sedefli bir renk veiçinde sarı,bronz ve altın rengi parıltıların yoğunlukta olduğu başka bir renk, bunlar beraber kullanmaya uygun...

Ben bu koleksiyonu, yaz icin cok karamsar renkler olduğu için edinmeyi düşünmüyordum, fakat onları görünce fikrim tamamen değişti:) Black Velvet ve Illusion D’or çok güzel ve daha önemlisi değişik iki renk. Black Velvet için kesinlikle mat bir renk diyemem ne mat ne parlak tam ortada, plastik siyah rengi… Hep bunu örnek veriyorum, hani marketlerde siyah naylon posetler var ya simsiyah iste onlarin rengi :) Diğer rengi ise henuz tek başına kullanmadiım, kullanmam da sanırım. İncecik bir altın sarısı, içinde irili ufaklı mavi, mor,.. parıltılar ve altın sarısı,bronz simlerden oluşan muhtesem bir renk:) Ben bu rengi Black Velvet ile denedim ve vuruldum. 3. Renk Gold Lame ise hiç denemedim bile çünkü hem tenime çok yakın bir renk hem de herhangi bir yenilik goremedim:)

Bu koleksiyondaki sedefli sarı ve sedefli kahve tonlarındaki renkler OPI, Nars, Mac, Sephora by OPI,.. gibi markaların da koleksiyonlarında yer almakta. Hazır olun yaz olmasa da sonbaharda bir çok markanın koleksiyonunda karşınızda olabilirler**.



OPI ise bize bu sene iki koleksiyon hazirladi. Biri şu anda satışta olan Shrek After Forever Collection.



İçinde 6 değişik renk bulunmakta. 4 renk çok yumuşak sarı, yeşil, lila ve mavi. Diğer ikisi ise koyu mavi ve mor. Oje isimlerinin Shrek’le olan bağlantilari ve bir o kadar da renklerin güzelliği ile çok başarılı bir koleksiyon olmuş.

Summer Flutter Kolesiyonu ise henüz satışta değil. 4 adet renkten oluşmakta. Mavi, pembe, pembe alt tonlu kırmızı ve turuncu. Turuncu hariç diğer renklerin içinde minik simler bulunmakta. Chanel Mistral gibi ama mavi renkte digerlerine gore birazcik daha sim orani fazla. Ben heyecanla renkleri bekliyorum…




China Glaze ise neon bir koleksiyonla merhaba diyor yaza. Poolside Collection… Bence çok da iyi yapıyor. Renkler inanılmaz canlı.



Ve son olarak Essie

Yaz için onlar da iki farklı koleksiyon hazırlamışlar. Resort ve Summer…

İlk önce sadece Resort koleksiyon vardı ama sonra bir anda fikir değistirip bir de Summer koleksiyonunu çıkartmaya karar verdiler.



Şu anda satışta olan Resort Collection. 4 farklı renk; çok açık kum rengi, koyu turkuaz, mor tabanlı pembe ve koyu bir mavi. Yeni çıkan koleksiyonlarda en cok merak ettiğim onlardı ve beni yanıltmadilar. Renkler gerçekten değişik.




Essie Summer 2010 koleksiyonu ise Haziran 2010 da bizlerle olacak.Çoğu pembenin tonu olan 6 ayrı renk içermekte.





Bu seneki koleksiyonların çoğunda floral ve pastel tonlardan etkilenilmiş olsa da hepsi farklı renklerden oluşmakta. O nedenle bu sene kesinlikle şu renk cok popüler olacak demek çok zor.

Ama benim kişisel düşüncem özellikle pembenin her tonu, turkuaz ve rengarenk pasteller bu yaz her yerde karşımıza çıkacak gibiler:)

Sevgiler,

Zuzu :)


**Minik ipucu China Glaze Fall 2010 basin bulteni geldi ve bu renklere cok benzer renkler var

[Görseller: ÇANTAMIN İÇİNDEKİLER ]

8 yorum:

Tropik Rûya dedi ki...

çok sağlam bir konuk ağırlamışsın styleboom :) Çok Seviyorum Zuzu'yu ben. Senin fikrine onun da "Ellerine" sağlık ;)

Lokum Hanim dedi ki...

Cok heyecanli ama cok guzeldi :) StyleBoom bana evinin kapilarini acti o da yetmedi beni koltuguna oturttu =) Muhtesem konukseverligin ozellikle de canayakinligin icin sana cok tesekur ederim =)

ALIŞVERİŞ CİNİ dedi ki...

Lila olanları çok sevdim çok sevimli :)

Unknown dedi ki...

güzellik alanında bir profesyonel olarak bu konuya da bu konuga da bayildim itiraf edeyim. ESSIE ile daha once tanismamistim ama renkleri muhtesem. Chanelin 450si favorim.

francesca mckennitt dedi ki...

herzamanki gibi OPI ve chine glaze koleksiyonları favorim. eline sağlık zuzu, derleyip toplamışsın hepsini :)

nily21 dedi ki...

Takipcisi olduğum iki harika blogu bir arada görmek ne güzel oldu :))

Adsız dedi ki...

Chine Glaze ojeleri nereden bulabilirim?

*STYLEBOOM* dedi ki...

sephoralarda bulabilirsin:))